Gazete Vatan Logo

Filo kiralayan Borlease Magdeburger’i aldı

Filo kiralama sektöründe 5 yılda 65 kat büyüyen Borlease Grup, Alman sigorta devi Magdeburger’in Türkiye şirketini satın aldı.

Filo kiralayan Borlease Magdeburger’i aldı

Operasyonel filo kiralama sektöründe 5 yılda 65 kat büyüyerek yaklaşık 6 bin araçlık filoya ulaşan Borlease Grup, Allianz Sigorta’nın yüzde 80, Allianz Hayat ve Emeklilik Şirketi’nin yüzde 20 oranda hissedarı olduğu Magdeburger Sigorta’yı bünyesine kattı. Daha önce Alesta Sigorta’yı ve sigorta sektörünün önemli acenteleri arasında yer alan Ayka Sigorta’yı satın alarak sigortacılık sektöründe çalışmalarına başlayan şirket, Magdeburger Sigorta’yı bünyesine katarak sektördeki hacmini büyüttü.

Sistemi genişleteceğiz

“Yüzde 100 yerli sermayeli bir grup olarak Türkiye’ye yatırımlarımıza devam ediyoruz” diyen Borlease Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan, “Faaliyet gösterdiğimiz sektörler sigortacılık sektörünün en önemli bileşenlerinden oluşuyor. Bu nedenle bu konudaki deneyim ve başarımız bizi sigortacılık alanında daha büyük bir yatırım yapma noktasına getirdi” diye konuştu.

Türkiye’nin, dünya ekonomisi içerisinde yaklaşık yüzde 1’lik paya sahipken, dünya sigorta piyasası içerisindeki payının binde 3 civarında olduğunu belirten Hancan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gidilecek çok yolumuz olduğunu düşünüyoruz. Şirketlerimiz arasındaki Ayka Sigorta ile 2016 yılında üretim 1’inciliği, 2017 yılında da üretim 3’üncülüğü başarıları gösterdik. Sigortacılık sektöründeki başarılı çalışmalarımızı Magdeburger Sigorta’da da göstermeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Aylin Somersan Coqui de bu satışın Allianz Sigorta’nın stratejik hedeflerinin bir parçası olduğuna vurgu yaparak, “Magdeburger Sigorta’nın yeni hissedarlarının şirketin hizmet ağını genişleterek daha geniş kitlelere sigorta hizmeti vermesini ve sektörün gelişimine katkıda bulunmasını diliyorum” dedi.

Motosikletle işe başladı
FİLO kiralama sektöründe faaliyet gösteren Borlease Grup, 2013’te kuruldu. Türkiye’nin ilk kurumsal motosiklet kiralama markası olan Blåmoto’yu yaratan Borlease, 2017’de filo kiralamanın yanı sıra, bireysel araç kiralama şirketi Popy ve kısa dönem kurumsal araç kiralama şirketi Urban Fleet’i kurdu. Şirket, Great Place to Work Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin En İyi İşverenleri Araştırması’nda, 2018 yılında Türkiye’nin en iyi 3’üncü iş vereni seçildi.

Haberin Devamı