Gazete Vatan Logo

Film gibi dolandırıcılık

Süper lüks yaşamıyla güven kazanan Osman G., ağına bir işadamını düşürdü ve ...

İstanbul'da filmlere konu olacak dolandırıcılık... Süper lüks yaşamıyla güven kazanan Osman G., ağına bir işadamını düşürdü. '75 konut karşılığı' 12 milyon lira çarptı. Bölgenin hafriyat alanı olduğunu öğrenen işadamı şokta...

İşte İstanbul'da toplam 15 milyon lirayı bulan vurgunun cezaevinde biten öyküsü.... İddialara göre Osman G. işe kardeşi İhsan G.'nin bilgileriyle, kendisine onun adına nüfus cüzdanı çıkartmakla başladı.
- 2011 yılında İstanbul'da bir gayrimenkul şirketi kurdu. Kendisine çok lüks bir ofis açtı. İşadamlarına kendisini Kervansaray Otel ve Ceylan Tekstil'in ortağıymış gibi tanıttı.
- 'İhsan G. adına çıkarttığı' kimlikle, toplam
3 milyon liralık 3 adet Mercedes, 2012 model Land Rover, 2012 model Ferrari, 2011 model bir Audi aldı. İlk kazığı da galericilere attı.
- Yavaş yavaş ünlü patronlarla tanışmaya başladı, yemekler yedi.

OTEL ÇALIŞANIYLA ANLAŞTI

- Bir işadamı ve beraberindeki grubu Antalya Lara'daki lüks bir otelde ağırladı. 'Buranın ortağıyım' dedi. Her şeyi ince ince düşünmüştü. Otel çalışanlarıyla önceden anlaşmış, kendisine 'patron' gibi davranılmasını sağlamıştı.
- Davetlileri 150 metrekarelik bir otelde ağırladı. Hizmetlerine özel şoförlü bir Mercedes verdi.
- İşadamlarına 'Esenyurt'ta konut projemiz var. Özyurtlar ve Fi-Yapı ile 300 konutluk proje yapıyoruz' dedi. Sahte projeleri gösterdi.
- İşadamını sözde inşaat alanına da götürdü. Güven kazanmak için ünlü işadamlarının yanına sızdığı fotoğraf karelerini gösterdi.
- İşadamını ağına düşüren Osman G., 75 konut karşılığı 12 milyon liralık protokole imza attı. Parayı alıp ortadan kayboldu.
- Durumdan şüphelenen patron, belediyeye gitti, inşaat alanıyla ilgili bilgi almak istediğini söyledi. Yetkililer ise gösterdiği alanın harfiyat alanı olduğunu, inşaat ruhsatı bulunmadığını belirtti.
- Dolandırıldığını anlayan işadamı işadamı soluğu savcılıkta aldı, şikayetçi oldu. Devreye Mali Şube girdi.

KARDEŞİNİ BİLE SUÇLADI

- Osman G. yakalandı ama ısrarla 'İhsan G.' olduğunu söyledi. Kardeşinin, kendi kimliğiyle suç işlediğini, çok mağdur olduğunu anlattı.
- İzmir'de de 8 ayrı suçtan İhsan G. adına arandığı ortaya çıktı. Mahkemede İhsan G. olduğunu yineledi, serbest kaldı.
- Polis peşini bırakmadı. İzmir Emniyeti, Karşıyaka Nüfus Müdürlüğü, Evlendirme Dairesi ve ÖSYM'den belgeleri istendi. ÖSYM'den gelen sınav giriş ve evlilik belgelerindeki fotoğraflar zanlıyı ele verdi. Osman G. tutuklandı.
(Akşam)

Haberin Devamı