Gazete Vatan Logo

Fidyecinin pişmanlığı: Hayatım mahvoldu

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Donas Dönercilik'in sahibi Süleyman Höyüklüoğlu'nun 8 yaşındaki oğlu Mikail Can Höyüklüoğlu'nu fidye için kaçırıp Ankara Otogarı'nda bırakan 4 zanlı, baba Höyükoğlu'nden fidyenin kalan kısmını teslim alırken suçüstü yakalandı

Operasyon sırasında zanlılardan biri polis memurunu bıçakla elinden yaradı, bir zanlı da, "Hayatım mahvoldu" diyerek ağladı.

İskenderun'un ünlü dönercisi 2 çocuk babası Süleyman Höyüklüoğlu'nun ilkokul ikinci sınıf öğrencisi oğlu Mikail Can, okul önünden 7 Ekim'de kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Baba Süleyman'ı telefonla arayan zanlılar fidye İstedi. Süleyman Höyükoğlu'nun fidyecilere 30 bin dolar verdiği belirtildi. Parayı aldıktan sonra Höyükoğlu'nu tekrar arayan zanlılar, Mikail Can'ı Ankara Otogarı'na bıraktıklarını belirtip, almalarını söyledi. Çocuklarını otogardan alan Höyükoğlu ailesi, şenlik düzenlerken, polis küçük çocuğu kaçıranların bulunması için geniş çaplı operasyon başlattı.

HABERSİZ İZLEDİLER
Haberi olmadan baba Süleyman Höyüklüoğlu'nu izlemeye aldı. Höyüklüoğlu ile telefonla yeniden irtibata geçen şebekenin 2 elemanı fidyenin devamını istedi. Polis zanlıları, İskenderun Pac Meydanı'nda baba Höyükoğlu'ndan 10 bin doları alırken suçüstü yakalandı. Bu kişilerin sorgulamalarının ardından, İskenderun'da değişik adreslere düzenlenen operasyonlarda 2 kişi daha gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte, çocuğun kaçırılmasında kullanılan motosiklet ve bir otomobil ele geçti. Operasyon sırasında zanlılardan biri, bir polis memurunu bıçakla elinden yaraladı.

Gözaltına alınan 23 yaşındaki M.Ş., 26 yaşındaki Ş.D., 24 yaşındaki E.S. ile 19 yaşındaki E.M.'nin, aileden daha önce aldıkları 30 bin dolar karşılığında çocuğu serbest bıraktıkları, ardından, 50 bin dolar daha istedikleri belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların yakınları, çekim yapan gazetecilere saldırdı. Polis saldırganları engellerken, zanlılardan M.Ş. polis otosunda "Hayatım mahvoldu" diyerek gözyaşı döktü.

Olaya karıştıkları belirlenen 5 kişiyi daha arayan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı