Gazete Vatan Logo

Fidan ve Topbaş'a milletvekilliği yolu

AK Parti'de genel seçimlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın adaylığına kesin gözü ile bakılırken, sürpriz isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu
AK Parti'de, 7 Haziran'da yapılması planlanan seçimlere dönük adaylık heyecanı başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun profili ve kamuoyundaki algısı ölçülüyor, toplumun öncelikleri araştırılıyor. AK Parti'nin bu dönem bürokrasiden fazla aday göstermeyi düşünmediği, "Sormadan istifa etmeyin" talimatı verildiği bildirildi. Bu kararın Paralel ile mücadele nedeniyle verildiği öğrenildi. Aday tespitleri için de illerde isimler üzerinde anket çalışması yapılacak. Ancak şu aşamada MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın adaylığına kesin gözü ile bakılıyor. Kulislerde konuşulan sürpriz isim ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Danışmanı Mücahit Aslan, Davutoğlu'nun danışmanları Ertan Aydın, Taha Özhan, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Adnan Boynukara, eski milletvekili Faruk Koca'nın isimleri de konuşuluyor.
SARAY EKİBİ
Kulislerdeki başka bir hareketlilik ise Erdoğan'ın üç dönemlik milletvekilleri arasından kimleri Saray'a yanına olacağı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Baş'ın bu kadroda yer alacağı konuşuluyor.

Haberin Devamı