Gazete Vatan Logo

FETÖ'nün para kasasının da aralarında bulunduğu 2 kişi tutuklandı

Çanakkale'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında İzmir'de yakalanan örgütün mali sorumlusu olduğu ileri sürülen Ahmet Asam (42) ile il imamı özel hizmet sorumlusu olduğu idida edilen Ali Posbıyık (27) tutuklandı.

FETÖ'nün para kasasının da aralarında bulunduğu 2 kişi tutuklandı

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün önemli kademesinde yer aldığı belirtilen 3 kişinin yakalanması için geçen 9 Ağustos'ta operasyon yapıldı. Çanakkale İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla, örgütün 'gaybubet' yani güvenli konut olarak belirlediği İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki eve, saat 02.00'de, baskın yapıldı. KOM Şube ekipleri, evde saklanan ve iddiaya göre örgütün il imamının altında çalıştığı ve para kasası olduğunun belirlendiği bildirilen mali sorumlu A.A., 'il ablası yardımcısı' olduğu öne sürülen H.A. ve aranan il imamı zanlısının özel hizmet sorumlusu olduğu belirtilen A.P.'yi yakaladı.

Çanakkale Emniyetine getirilen şüphelilerden H.A., aynı gün sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı. Diğer 2 şüpheli A.A. ve A.P. de dün mahkemece tutuklandı.