Gazete Vatan Logo

FETÖ’cü çavuş davada gazi albayı tehdit etmiş!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında tutuklu yargılanan eski uzman çavuş Yasin Kaya’nın, duruşma arasında gazi Albay Mahmut Pınarbaşı’nı ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı. Gazi albay, köprüde sivillere ve polisin TOMA aracına top atışı yapan tankın nişancısı Yasin Kaya’dan şikayetçi oldu

FETÖ’cü çavuş davada gazi albayı tehdit etmiş!

Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 38 kişinin şehit edilmesi 350 kişinin yaralanmasıyla ilgili duruşmada, tutuklu sanık eski uzman çavuş Yasin Kaya’nın, gazi Albay Mahmut Pınarbaşı’na hakaret ve tehditte bulunduğu ortaya çıktı. Müşteki olarak davaya katılan Albay Pınarbaşı, olayı bir dilekçe ile mahkeme heyetine bildirdi. Dava dosyasına giren dilekçede Pınarbaşı, duruşmaya 10 dakika ara verildiği sırada, salondan çıkarılırken sanıkların yakınları ile görüşüp konuşmamaları için jandarma görevlilerini uyardığını ifade etti. Bunun üzerine, eski uzman çavuş Yasin Kaya ile birlikte bazı sanıkların, kendisine ağır hakaret ve ölüm tehdidinde bulunduğunu belirterek şikayetçi oldu. İddiaya göre, gazi albaya küfreden sanık Kaya, “Seni geberteceğim. Bu sefer kurtulamayacaksın. Seni de sülaleni de temizleyeceğiz, hiçbiriniz kurtarılamayacaksınız” dedi. Gazi Albay Mahmut Pınarbaşı, olayla ilgili mahkemeye verdiği dilekçesinde, salonundaki kamera görüntülerinin izlenerek, duruşma arasında kendisine hakaret ve tehditte bulunan sanıkların tespit edilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Halka top atışı yapmıştı

Sanık Yasin Kaya, 15 Temmuz gecesi Şehitler Köprüsünde sivillere ve polisin TOMA aracına top atışı yapan tankta görevli nişancı uzman çavuştu. Kanlı gecede Maltepe’deki 2. Zırhlı Tugay’dan tankla köprüye çıkan Kaya, 35 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Gazi Albay Mahmut Pınarbaşı ise 15 Temmuz gecesi Ümraniye’de kardeşinin nişan törenine katıldığı sırada darbe girişimini duyunca yakınlarıyla birlikte köprüye çıkmış, burada darbecilerin kurşunlarıyla yaralanmıştı. Pınarbaşı’nın, köprüde yaralı halde bir sivil vatandaşın omzunda taşındığı görüntüler ortaya çıkmıştı.