Gazete Vatan Logo

FETÖ ABD’yi 11 eyalete bölmüş

FETÖ’nün eski ABD Colorado Eyaleti imamının verdiği ifade örgütün ABD’yi 11 eyalete böldüğünü ortaya çıkardı.

FETÖ ABD’yi 11 eyalete bölmüş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından bir dönem FETÖ’nün Amerika Colorado eyaletinin imamlığını yapmış bir ismin ifadesine başvuruldu. Yapılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz haftalarda 97 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin yarısının sivil yarısının asker olduğu öğrenildi.

Operasyonun yapılmasına neden olan ise FETÖ’nün bir dönem Amerika Colorado eyaletinin imamının 11 Ağustos’ta verdiği ifade oldu. Colorado imamı FETÖ’nün yerleştiği ülkeleri eyaletlere ayırdığı ve her eyaletin başında bir imamın bulunduğunu söyledi. Bu kapsamda FETÖ’nün Amerika’yı bile 11 ayrı eyalete böldüğü, Türkiye’yi ise 7 ayrı eyalete böldüğünü söyleyen eski Colorado İmamı Türkiye’deki eyaletlerin imamlarının firari FETÖ şüphelisi Mustafa Özcan’a bağlı olduklarını ifade etti.

1990 yılında darbe planı yapılmış!

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeriye içerisindeki yapılanmasına yönelik yürütülen bir soruşturmada elde edilen deliller ışığında, FETÖ’nün 26 yıl önce de darbe planı yaptığına ilişkin beyanların bulunduğu bildirildi. Soruşturma dosyasına giren beyanlardan: “22 üst rütbeli (albay, yarbay) askeri personelin, askeri lisede ve Kara Harp Okulu’nda okudukları sırada Paralel Yapıya mensup öğrenciler olduğu, bunların her birine yapı tarafından kod adı verildiği, bu personellerden büyük bir kısmının o dönemde bizzat Fetullah Gülen ile görüştürülmeye götürüldüğü, bu şahısların Fetullah Gülen ile birden fazla kez görüştürüldüğü, ayrıca o dönemde bahse konu öğrencilere soru verildiği, hatta soruların Fetullah Gülen’e cinler tarafından getirildiğinin söylendiği, o dönemde (1990 yılında) yapının darbe planları da yaptığı...” “Askeri liselerde ve Kara Harp Okulunda okuyan öğrencilerin ileride hangi makamlara gelirlerse darbenin daha kolay yapılabileceğinin konuşulduğu, darbenin daha kolay maksatla yapılabilmesi için öğrencilerin önemli birimlere yönlendirildiği ve darbeye hazırlık yapıldığı...”

Haberin Devamı

Gülen: CIA’dan endişemiz yok

Haberin Devamı

Colorado imamı, Gülen’in kendisine “CIA ve MOSSAD’dan endişemiz yok. Biz onların iç çamaşırlarının rengini bile biliyoruz. Benim tek korkum cemaat içi kavganın olmasıdır” ifadelerini kullandığını anlattı.