Gazete Vatan Logo

Fethiyeli Erich’in sonu Türk filmi gibi

18 OCAK’TA Fethiye’nin Çalış mevkisindeki bir balık restoranında yangın çıktı.

Fethiyeli Erich’in  sonu Türk filmi gibi

18 OCAK’TA Fethiye’nin Çalış mevkisindeki bir balık restoranında yangın çıktı. Yangında, restoranın deposunda kalan ve Fethiye’de 25 yıldır yaşayan Almanya vatandaşı Erich Johannes Franz, dumandan boğularak öldü, yakınları için Alman Konsosolosluğu’na bilgi verildi. Fethiye aşığı olan Franz’ın ölümünün ardından bir dram çıktı. Yıllardır onu tanıyan dostlarının anlattığına göre, Makine mühendisi Erich Johannes Franz, 1993 yılında Fethiye’ye geldi. Kısa bir süre sonra da bir Türk kadın ile evlendi. Almanya’daki evini kardeşine satan Franz, eline geçen para ile Fethiye’de mini golf kulubü kurdu. Ancak, epilepsi hastası olan eşi 1998 yılında denizde nöbet geçirip, boğularak öldü. Eşinin kendisinden önce bir İtalyan ile evli olduğunu, bu evlilikten bir oğlu olduğunu bilmeyen Franz’ın yaşamı, bir anda altüst oldu. Ortaya çıkan üvey evlat, yasaların verdiği hakla annesinin adına kayıtlı bütün mal varlığının yüzde 75’ini aldı. Tüm mal varlığı eşinin üzerinde olan Franz büyük mağduriyet ile karşı karşıya kalırken açıkta kaldı.

Haberin Devamı

Depoda yaşıyordu

EVSİZ barksız kalan Franz, dostlarının sahibi olduğu bir balık restoranının deposunda yaşamaya başladı. Düşüp, kalçasını kıran Franz, esnafın yardımıyla ameliyat oldu. Franz katarakt ameliyatını da esnafın desteğiyle yaptırabildi.
Yaşamını çöplerden topladığı şişeleri satarak elde ettiği gelirle sağlamaya çalıştı. Zor günlerinde Franz’a restoranını açan Metin Yıldırım, “O çok iyi bir dosttu. Candan bir insandı. Hayatta çok şey görmüştü” dedi.