Gazete Vatan Logo

Feryatlar dinmiyor

Feryatlar dinmiyor

Şırnak’ta şehit düşen 26 günlük polis Salih Hüseyin Parça ve Ağrı’da şehit olan Muhammet Oruç gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit yakınlarının feryadı yürek dağladı.

Şırnak’ın Cizre ilçesine geçen 13 Temmuz’da atanan ve önceki gece PKK’lıların roketatarlı saldırısında şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça dün son yolculuğuna uğurlandı.
Bir ay bile olmadı
Meslekte ilk ayını dolmadan şehit düşen 23 yaşındaki polis memuru Salih Hüseyin Parça için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Şehit polis için ikinci tören Erzurum Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapıldı. Buradaki törene Bursa’nın Gürsu ilçesinde oturan şehidin babası Mehmet ile annesi Nuriye Parça, kız kardeşi Saadet Parça’yla birlikte özel uçakla Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, il yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.
‘Sana dayanamam’
Bakan Faruk Çelik “Biz bu aziz ülkeyi Bit Pazarında bulmadık. Çakıl taşına zarar gelmemesi için her türlü tedbiri alacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi. Anne Nuriye Parça, “Yavrumla saat 3’te konuştum. Yavrum beni bırakıp nereye gittin? Ben sana dayanamam” diye ağlarken, kız kardeşi Saadet de “Ayaklarını da öpeceğim ben onun” dedi ve bayrağa sarılı tabutun ayak kısmını öptü.
Kendi isteğiyle gitmişti
26 günlük polis memuru olduğu açıklanan Şehit Salih Hüseyin Parça’nın yakın arkadaşlarını yalnız bırakmamak için kendi isteğiyle Şırnak’ın Cizre ilçesine gittiği belirtildi. Şehidin kardeşi Fatih Parça’nın da yeni polis olduğu ifade edildi.
ACI BİLANÇO
7 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında asker, polis ve korucu olmak üzere 24 güvenlik görevlisi, PKK’lılar tarafından düzenlenen saldırılara kurban gitti. Çatışmalarda 11 sivil de hayatını kaybetti. Aynı dönemde operasyonlarda 1600 kişi gözaltına alındı; 314’ü tutuklandı.
‘Nasıl kıydınız ona’
AĞRI’nın Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunu keserek kamyon ve TIR’ları yakan PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu dün şehit olan jandarma komando timinde görevli 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Muhammet Oruç Erzurum’dan törenle Adana’ya uğurlandı. Şehit Oruç için Adana’daki Merkez Sabancı Camisi’nde tören düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin de katıldı.
Tören alanında kılınan cenaze namazından sonra şehidin tabutu omuzlara alınarak Asri Mezarlığı götürüldü. Bu sırada kalabalıktakiler “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları attı.
Şehidin yıllar önce Elazığ’dan Adana’da göç eden annesi Ayşe ve babası Ahmet Oruç ile kardeşleri Pakize, Çiğdem, Gamze, Gözde, Selçuk ve Ümit Oruç feryat etti. Cenaze törenine 2 gün önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle kolundaki sargıyla katılan şehidin ağabeyi Ümit ile kardeşi Selçuk, şehit tabutuna bakıp uzun süre ağladı. Şehidin annesi Ayşe Oruç, “Benim oğlum şehit oldu” diye ağıt yaktı. Kalp hastası olan şehit babası Ahmet Oruç’a sarılıp teselli etmeye çalışan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, acılı babanın elini tutup acısını paylaştı.
Askerlere tepki
Cenaze namazı sonrası çok sayıda kişi ve korumalarıyla birlikte şehidin tabutuna omuz veren Bakan Ömer Çelik, bir süre cenazeyi taşıdı. Şehidin konulacağı askeri top aracının cenazenin bulunduğu yön yerine cami bahçesinde başka tarafa taşınması üzerine Bakan Ömer Çelik, korumaları ve askeri görevlilere tepki gösterdi.

Haberin Devamı