Gazete Vatan Logo

Ferrari’ye uğur getiren Güler Sabancı, bu yıl lokum yediremeyecek

Formula 1’in İstanbul yarışında Ferrari için kötü haber var. Takıma uğur getiren Güler Sabancı, yurtdışında olacağı için yarışa gelemeyecek

Son 2 yılın İstanbul şampiyonu Ferrari pilotu Massa, Güler Hanım’ın elinden şans getiren lokumu yiyemeyecek

Formula 1’in beşinci ayağı 9-10-11 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de, İstanbul Park pistinde koşulacak. 3 milyar sporsever, Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix’sini izleyecek. Bu büyük heyecan için geri sayım başladı. Özel organizasyonlar, partiler F1 tutkunlarını bekliyor. Ancak bu yıl hem takımlar hem de pilotlar sıralamasında liderliği ele geçiriren Ferrari takımına kötü bir haberimiz var. Ferrari’ye İstanbul’daki daha önceki 2 yarışta uğur getiren Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, F1’e katılamayacak.

Sabancı Holding’ten öğrendiğimiz bilgiye göre, Güler Sabancı işleri dolayısıyla bu hafta Pazar günü yurtdışında olacak. Hal böyle olunca Güler Hanım, Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix’sinde Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa’ya “şans getirsin” diye 2 yıldır bizzat ikram ettiği Türk lokumunu yediremeyecek. Hatırlanacağı gibi Güler Sabancı, Massa için ünlü Cemilzade’den lokum hazırlatıp, yarış öncesine Felipe Massa’ya kendi eliyle ikram ediyordu. Massa da İstanbul’da koşulan son iki yarışta birinciliği rakiplerine kaptırmıyordu. Hatta Brezilyalı pilot yarış sonunda Türk lokumunun kendisine uğur getirdiğini söylüyordu.

Güler Sabancı, Massa’nın yanı sıra Ferrari’nin diğer pilotu Kimi Raikkonen’e de nazar boncuğu takmıştı. Görünen o ki Massa ile Raikkonen, kendilerine şans getiren Güler Sabancı’yı çok arayacak...

Mercedes’ten Lunapark’ta parti

Formula 1’İn iddialı takımlarından McLaren Mercedes, Türk izleyicilerine sürpriz hazırladı. Mercedes-Benz Türk, takım pilotları Lewis Hamilton ve Heike Kovalainen’in de katılacağı Maçka Lunaparkı’nda 8 Mayıs Perşembe günü F1 partisi düzenleyecek. Partide, Mercedes’in yeni modelleri Sl ve SLK, Hamilton ve Kovalainen tarafından tanıtılacak.

Renault festivali Kanyon’da

Renault, F1 heyecanını Kanyon alışveriş merkezinde yaşatacak. Etkinlik kapsamında katılımcılar, Renault Festival TIR’ında bulunan 2 adet simülatörle Formula 1 heyecanını gerçek bir pilot gibi yaşayacak, 5 adet yarış kioskunda diğer pilotlarla yarışabilecek.

Bridgestone İstanbul yarışı için 2.200 lastik gönderecek

BRIDGESTONE 2007-2010 yılları arasında Formula 1 yarışlarının tek resmi lastik tedarikçisi anlaşmasını imzalamasının ardından 400 milyon dolarlık bir bütçeyi yarışlara ve F1 lastiği Ar-Ge’sine ayırdı. Brisa Pazarlama Direktörü Gökhan Cüceloğlu, 5’inci ayağı Türkiye’de gerçekleşecek F1 yarışları için Bridgestone’un Türkiye’ye 2 bin 200 özel lastik, 12 tonluk ekipman ve 60 kişilik özel personel göndereceğini söyledi. Cüceloğlu, Bridgestone’un F1 için bir sezonda 60 bin lastik ürettiğini belirtti.

PO’dan Tarkan’lı F1 gecesi

Petrol Ofisi, F1’e özel 10 Mayıs’ta Reina’da parti düzenliyor. Bu gecenin sürprizi Tarkan olacak. Bu arada F1’de yarışmak için İstanbul’a gelecek olan araçlardan önce, birebir maketleri İstanbul’da belirli yerlerde sergilenecek.

Schumi’nin aracı sergilenecek

Shell, Ferrari’nin emekli pilotu Michael Schumacher’in pistlerde kullandığı araçla görünüm olarak birebir aynı olan Ferrari orijinal Formula 1 araçları, 11 Mayıs’a kadar akaryakıt istasyonlarında yarış tutkunlarıyla buluşacak.

Haberin Devamı