Gazete Vatan Logo

Ferrari’sini bozan Barzani!

Barzani’nin yeğeni, tamir için Türkiye’ye getirdiği Ferrari’sini sahte evrakla Irak’a geri götürmeye çalışınca otomobile el kondu ve 140 bin YTL ceza kesildi. Ceza 2 hafta içinde ödenmezse Ferrari devlet malı olacak

Kuzey Irak’taki Kürt yönetimi ile Türkiye arasında şimdi de Ferrari krizi yaşanıyor. Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesud Barzani’nin yeğeni Sait Barzani’ye ait olan 800 bin dolarlık özel yapım Ferrari’ye tamir için getirildiği Türkiye’den sahte evrakla Kuzey Irak’a dönerken yaklaşık 3 ay önce Habur Sınır Kapısı’nda el konuldu. Türk yetkililerden alınan bilgiye göre elektrik aksamında ve farlarında sorun olduğu belirtilen Ferrari bizzat Sait Barzani tarafından Türkiye’ye sokuldu. Türk gümrüğü Barzani’ye, F550 Maranello’nun Türkiye’de 3 ay süreyle kalabileceğini belirtti. Barzani aracını servise bıraktıktan sonra Kuzey Irak’a geri döndü.

3 AYDIR BEKLETİLİYOR
Ancak tamir süresinin gecikmesi nedeniyle Ferrari Türkiye’de 3 aydan fazla süre kaldı. Bu durumda Ferrari’nin sahibine cezai yaptırım uygulanması gerekiyordu. Habur Sınır Kapısı’nda Temmuz ayında gerçekleşen olayda Ferrari’nin sahte bir vekaletname ile Kuzey Irak’a geri sokulmak istenmesi üzerine gümrük yetkilileri araca el koydu. Hem belirtilen sürenin aşılması hem de evrakta usulsüzlük nedeniyle Ferrari’nin sahibine tam 140 bin YTL ceza kesildi. İşte bu cezanın ödenmesi için verilen süre iki hafta sonra doluyor. Barzani’nin katlanarak artan ve 300 bin YTL’ye ulaştığı belirtilen cezayı iki hafta içinde yatırmaması durumunda araç, devlet malı olarak kayıt altına alınacak ve daha sonra da açık artırma ile satılacak. Daha önce aynı Ferrari için, yasadışı yollardan Türkiye’ye sokulduğu ve sahte evrakla Kuzey Irak’a götürülürken araca el konulduğu iddiası ortaya atılmıştı.

Haberin Devamı