Gazete Vatan Logo

Feci olay! 13 yaşındaki iki çocuk...

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde serinlemek için Dicle Nehri'ne giren 13 yaşındaki Baran Haykır ve akrabası 13 yaşındaki Roşat Noyan, boğularak yaşamlarını yitirdi.

Feci olay! 13 yaşındaki iki çocuk...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde serinlemek için Dicle Nehrine giren ve akraba oldukları öğrenilen iki çocuk boğularak hayatını kaybetti.

Yaz aylarında hava sıcaklığının 55 dereceyi bulduğu ve yüzme havuzlarının olmadığı Şırnak’ın Cizre ilçesinde serinlemek için Yafes Mahallesi Atatürk Parkının yanından geçen Dicle Nehrine giren iki 13 yaşlarındaki Baran Haykır ve Roşat Noyan isimli çocuklar vatandaşların gözü önünde akıntıya kapılarak suda kayboldu.Çocukların suda kaybolduğunu gören bazı vatandaşlar durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirirken bazı vatandaşlarda çocukları kurtarmak için hemen nehre atladı.

Vatandaşların çabası çocukları kurtarmaya yetmedi

Vatandaşların yoğunlukta olduğu Atatürk Parkı mevkiinde yaşanan olayda vatandaşlar ve mahalle sakinleri çocukları kurtarmak için seferber oldu ancak vatandaşların çabaları sonuç vermeyince olay yerine gelen Cizre Belediyesi Su Altı arama kurtarma Dalgıç ekibi çocukları bulmak için çalışmalara başladı.

Kaymakam Arıcan vatandaşlarla birlikte çalışmaları yerinde takip etti

Haberin Devamı

Yaşanan üzücü olayın ardından mahalle sakinlerinin akın ettiği Dicle Nehri Kenarına gelen Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan,olayla ilgili görevlilerden bilgi aldıktan sonra çalışmaları yerinde takip etti.Dalgıç ekipleri ve vatandaşların çocukları kurtarmak için seferber olduğu kurtarma çalışmalarında bazı vatandaşlar fenalık geçirip hastaneye kaldırıldı.

Dalgıç ekibi Çocukların Cansız bedenini çıkardı

Cizre Belediyesi Su Altı arama kurtarma Dalgıç ekibi Serinlemek için girdikleri suda kaybolan yaşındaki Baran Haykır ve akrabası 13 yaşındaki Roşat Noyan’ın cesedini bir saatlik çalışma ile çıkardı.Küçük çocukların cenazeleri olay yerinde bulunan ambulanslarla otopsi için Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı.Cenazelerin sudan çıkarıldığı sırada bazı kadınlar sinir krizi geçirdi.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.