Gazete Vatan Logo

Faik Öztrak uyardı

'IMF raporunun saklanması yatırımcılar arasında adaletsizlik yaratır'

‘Bir rapor varsa neden yayınlanmıyor’ iddiasıyla gündeme gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Yardımıcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan’ın önceki gün yaptığı “IMF’nin 4-5 raporunu yayınlatmadık” açıklamalarıyla ilgili olarak “İlgili bakanın açıklamalarından IMF tarafından hazırlanan raporun kamuoyuna açıklanmasının bizzat hükümet tarafından engellendiği anlaşılmaktadır” dedi.

Öztrak, yazılı açıklamasında 9 yıldır ekonomiden sorumlu makamda bulunan bir bakanın, halen IMF raporlarının hazırlanma süreci hakkında bilgiye sahip olmadığını iddia etti. Açıklamasında, “IMF’nin 4. Madde değerlendirmeleri kapsamında yayımlaması gereken raporların hükümet tarafından engellendiğine yönelik tespitlerimiz Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı’nın gazetelere yansıyan ifadeleriyle doğrulanmıştır” görüşüne yer veren Öztrak, şunları kaydetti:

“İlgili bakanın açıklamalarından IMF tarafından hazırlanan raporun kamuoyuna açıklanmasının bizzat hükümet tarafından engellendiği anlaşılmaktadır. Başbakan Yardımcısı’nın gazetelere yansıyan bu ifadeleri aynı zamanda bir korkunun ve kendine güvensizliğin de itirafıdır. IMF bürokrasisi içerisinde başka ülkelerin ekonomik aktörleri tarafından elde edilebilecek bu raporların Türk kamuoyundan saklanması ciddi sonuçları olacak bir gelişmedir.”

Yaşanan gelişmelerin, Türkiye’nin yaşadığı cari açık krizinin mevcut ekonomi yönetimiyle aşılamayacağını gösterdiğini savunan Faik Öztrak, “Hükümet seçimleri bahane ederek ekonominin aşırı ısınmasına göz yumuyor. Nitekim beklentilerin çok üzerinde gerçekleşen son enflasyon verisi de bu kaygılarımızı doğruluyor” dedi.

Haberin Devamı