Gazete Vatan Logo

Faciadan sonra 4 kişi tutuklandı!

Faciadan sonra  4 kişi tutuklandı!

Soma soruşturması kapsamında işletme müdürü Akın Çelik ile maden mühendisleri Yalçın Erdoğan ve Ertan Ersoy'un tutuklandığı öğrenildi

Soma’daki maden faciası soruşturması kapsamında, ilk etapta adliyeye sevkedilen şüphelilerden İşletme Müdürü Akın Çelik ile maden mühendisleri Yalçın Erdoğan ve Ertan Ersoy tutuklandı. Müessese Müdür Yardımcısı Ali Uluğ ile güvenlik uzmanı Selçuk Demirci’nin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

1 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığınca, Soma'daki maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen madenin Emniyet Vardiya Amiri tutuklandı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında TCK'nın 85/2 maddesi gereğince "taksirle birden fazla insanın ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla gözaltına alınan ve Soma Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden madenin Emniyet Vardiya Amiri Yasin Kurnaz, "tutuklanması" istemiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemede ifade verdi. Nöbetçi mahkeme, Kurnaz'ın tutuklanmasına karar verdi.

Soruşturma kapsamında Kurnaz'la birlikte tutuklananların sayısı 4'e yükseldi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen faciada 301 işçi yaşamını yitirmiş, 486 kişi de yaralanmıştı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında TCK'nın 85/2 maddesi gereğince "taksirle birden fazla insanın ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla 25 kişi gözaltına alınmıştı.

İlk etapta adliyeye sevk edilen şüphelilerden Soma Maden İşletme Müdürü Akın Çelik ve mühendisler Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy tutuklanarak cezaevine konulurken, mühendis Selçuk Demirci ile muhasebe müdür yardımcısı Ali Ulu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Daha sonra adliyeye sevk edilen 4 kişi daha serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı