Gazete Vatan Logo

Facebook’un eski havası kalmadı

Yapılan detaylı bir araştırma sosyal medya devi Facebook’un eski havasının kalmadığı yavaş yavaş gözden düştüğünü gösteriyor. GWI Social’ın paylaştığı verilere göre Amerikan ve İngiliz gençliğinin çok büyük bir kısmı Facebook’u kullanmaktan sıkılmış durumda.

GWI Social’ın Paylaştığı verilere göre sosyal medyanın en güçlü isimlerinden Facebook'un, genç kullanıcıları Facebook'un sıkıcı hale geldiğini ve eskisi kadar havalı olmadığını düşünüyor.

Sosyal Medya devi Facebook, Nasdaq'tan sonra ikinci darbeyi ABD ve İngiltere gençlerinden aldı.

GWI Social’ın Paylaştığı verilere göre araştırmaya dahil olan ABD ve İngiltere’nin genç Facebook üyelerinin yüzde 45’i sosyal mecraya olan ilgisini hızla kaybediyor. Kullanıcıların yüzde 37’si ise Facebook’tan sıkıldığını söylerken, yüzde 18’lik kesim ise markanın eski havasının kalmadığını düşünüyor.

On kişiden üçü, Facebook’un kişisel gizliliğe yeterince önem vermediğini düşünüyor.

Veriler üyelerin güvenlik konusundaki endişelerine de dikkat çekiyor. On kişiden üçü, kişisel bilgilerinin başka isimler ile paylaşılmakta olabileceğinden korkuyor.

Kısacası bundan 10 yıl önce bir parçası olabilmek için can atılan Facebook, artık tam tersi bir etki yaratıyor ve yavaş yavaş gözden düşüyor.