Gazete Vatan Logo

Facebook’ta sahte profille tacize 11 yıl hapis cezası

16 yaşındaki gencin fotosunu kullanıp tanıştığı 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunan evli ve iki çocuk babasına cezada indirim yapılmadı.

Facebook’ta sahte profille tacize 11 yıl hapis cezası

Antalya’da bir otelde garson olarak çalışan Ali G. (38), facebook’ta ‘Berk Onat’ adıyla sahte hesap açtı. Profiline fiziği düzgün bir gencin fotoğrafını koyan Ali G., yaşının da 16 olduğunu yazdı. Daha sonra ortaokul öğrencisi M.Ş. ile (12) arkadaşlık kurdu. Küçük kız, sanal ortamda tanıdığı kişiyle flört etmeye başladı. İlerleyen dönemlerde Ali G., cinsel organının fotoğrafını çekerek M.Ş.’ye gönderdi. Ardından M.Ş.’den çıplak fotosunu istedi. İsteği kabul etmeyen M.Ş., tehdit üzerine çıplak fotoğraflarını facebook üzerinden gönderdi.

Çıplak fotoğrafla şantaj!

M.Ş.’nin oturduğu apartmana giden Ali G., kendisini Berk Onat’ın dayısı olarak tanıttı. M.Ş.’ye, Berk’le yazışmalarını ailesinin gördüğünü ve kendisini dövdüklerini anlatan Ali G., küçük kıza çıplak fotoğraflarının da kendisinde olduğunu söyledi. M.Ş.’yi fotoğraflarını ailesine vermekle tehdit eden Ali G. apartman boşluğuna indirdiği küçük kıza eliyle cinsel saldırıda bulundu. M.Ş.’nin çığlığı üzerine kaçan zanlı, polisin araştırmasıyla yakalanıp tutuklandı. Mahkeme, Ali G.’yi cinsel saldırı suçundan 11 yıl hapse mahkum etti.

Haberin Devamı

Arkadaşının 14 yaşındaki kızıyla ilişkiye 19 yıl

KAYSERİ merkez Melikgazi 45 yaşındaki evli Yusuf S., arkadaşı O.E.’nin 14 yaşındaki kızı S.E. ile Gesi’de bir parkta birlikte oldu. Farklı tarihlerde buluşan Yusuf S., küçük kızla birkaç kez daha cinsel ilişkiye girdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından, ailenin savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine Yusuf S. tutuklandı. Mahkemedeki ifadesinde suçunu itiraf eden sanık, pişman olduğunu söyledi. Küçük kız ise, sanıkla 3- 4 kez birlikte olduklarını ve herhangi bir zorlama olmadığını ifade etti. Mahkeme heyeti suçlu bulduğu sanık hakkında, toplam 19 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verdi.