Gazete Vatan Logo

Facebook''a yeni özellikler geldi

Facebook yeni özellikleri ile kullanıcı deneyimini arttırmayı amaçlıyor.

Facebook sanırız ki kendi içinde en çok gelişşm gömsteren sosyal ağ olmuştur. Büyük deha Mark Zuckerberg basit bir sosyal ağı dünyanın en çok para kazanan yerlerinden biri haline getirmiş ve yaptığı yeniliklerle kullanıcı sayısını her geçen gün arttırmaktadır.

Facebook ilginç satın almalara da imza atmış ve özellikle sanal gerçeklik gözlüğü ürerten Oculus VR firmasını rekor sayılabilecek bir paraya 423 milyon doalra satın almıştır. WhatsApp (19 milyar dolar) ve Instagram (1 milyar dolar) gibi sosyal ağları da bünyesine katan Mark Zuckerberg ve arkadaşları her satın alam sonrası "bize yeni dünyaların kapısını açacaklar" sözleriyle de beklentileri arttırmaktadırlar.

Facebook Messenger pek kullanılmayan bir anlık mesajlaşma hizmeti olmuştur. Sosyal ağları çok fazla kullansakta konuşmalarımzı ilginç bir şeklide WhatsApp''tan yapmaktayız. Facebook markasının daha önde yer almasını isteyen Zuckerberg ise Messenger''a (şimdilik iOS için) yeni bir özellik kazandırarak 15 saniye uzunluğunda bir video çekebilmenize olanak sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Bu videoyu ister yayınlayabilir isterseniz de arkadaş grubunuzdaki birisine gönderebilmektesiniz. Geçtiğimiz günlerde Facebook''un iTunes''a Slingshot adlı bir anlık fotoğraf ve video paylaşma uygulamasını koyması ve ardından hemen bunu çekmesi ile kafalrı karışıtıran firmanın asıl bombasının bu program olacağı ise dilden dile dolaşan ayrı bir dedikodu oldu.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Facebook''a yeni özellikler geldi

3D Systems’in Cube 2 3 Boyutlu (3D) yazıcısını inceliyoruz.