Gazete Vatan Logo

F1 pilotları halkla tanışacak

Brisa, Avrupa’da bir ilke imza atarak İstanbul’daki yarış öncesi 12 F1 pilotunu bir etkinlikte halkla biraraya getirecek

F1 araçlarInIn lastik tedarikçisi Bridgestone’un Türkiye iştiraki Brisa, bir ilke imza atarak Formula 1 pilotlarını İstanbul’daki yarış öncesinde hayranlarıyla buluşturacak. Güler Sabancı’nın da hazır bulunacağı buluşmaya Ferrari’den Felipe Massa, Honda’dan Rubens Barrichello, Super Aguri’den Takuma Sato’nun da aralarında bulunacağı 12 pilot katılacak.

Bütçesi 100 milyon $

Brisa Genel Müdürü Bülent Savaş, “23 Ağustos Perşembe günü halkımızı Dolmabahçe Sarayı’nın otoparkına bekliyoruz” dedi. Savaş, Bridgestone’un lastik tedarikçisi olduğu F1 Türkiye Grand Prix’si öncesinde düzenlediği basın toplantısında, “Bridgestone F1’e özel yılda 60 bin özel lastik üretiyor. Bunun için ayrılan bütçe ise 100 milyon dolar” diye konuştu. Savaş, “İş ortağımız Bridgestone ’Her takıma eşit mesafedeyiz’ anlayışı içinde olduğu için bu tür organizasyonlarda çekinceliydi. Bu nedenle ilk defa bu organizasyon yapılacak ve pilotlar halkla buluşacak. Bu, Sabancı isminin gücünün de etkisiyle gerçekleşti. Avrupa’da ilk kez bu kadar çok sayıda F1 pilotu, motorsporu sevenlerle buluşuyor” dedi.

Güvenlik Valilik’ten

Savaş’ın verdiği bilgiye göre, etkinliğe Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da katılarak, pilotlara birer nazar boncuğu hediye edecek. Toplantıda verilen bilgiye göre, pilotların çok sayıda özel isteklerde bulunduğu organizasyon için etkinlik alanına transferlerde helikopter, sürat teknesi, polis eskortu gibi pek çok farklı araçtan yararlanılacak. Güvenlik konusunda da İstanbul Valiliği ile ortak çalışmalar yürütülen etkinlik herkese açık ve ücretsiz olarak yapılacak.

Lassa’yı global marka yapma planımız var

Bülent Savaş, 193 milyon dolarlık yatırım programı paralelinde üretimlerini artırdıklarını açıkladı. Bu yıl 9 milyon, gelecek yıl ise 10.5 milyon adet üretim yapmayı planladıklarını söyleyen Savaş, üretimin yüzde 40-45’ini ihracata yönelik olarak gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Savaş, Lassa markalı ürünlerinin sene başında 40 ülkeye giderken, şu anda 47 ülkeye ihraç edildiğini belirterek, “Lassa’yı global marka yapmak gibi bir planımız var. Lassa şu anda Bulgaristan, Suriye gibi faaliyet gösterdiği bazı ülkelerde pazar lideri” diye konuştu.

Hangi pilotlar katılacak?

Felipe Massa/Ferrari

Nelson Piquet Jnr/Renault

Jenson Button/Honda

Rubens Barrichello/Honda

Nick Heidfeld /BMW Sauber

Robert Kubica/BMW Sauber

Jarno Trulli/Toyota

Alexander Wurz/Williams

Markus Winkelhock/Spyker

Takuma Sato/Super Aguri

Anthony Davidson/Super Aguri

James Rossiter/Super Aguri

Haberin Devamı