Gazete Vatan Logo

Ezhel’i BİMER’e şikayet etmişler

Uyuşturucuya özendirmek suçundan tutuklanan rapçi Ezhel, “Amacım uyuşturucu madde kullanmayı özendirmek değildi. Suçlamayı kabul etmiyorum” dediği öğrenildi.

Ezhel’i BİMER’e şikayet etmişler

“Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirmek” suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanan müzik dünyasında ‘Ezhel’ adıyla tanınan ünlü rapçi Serdar İpekçioğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. İpekçioğlu’nun ifadesinde, “Amacım uyuşturucu madde kullanmayı özendirmek değildi. Suçlamayı kabul etmiyorum” dediği öğrenildi. İpekçioğlu hakkında, 28 Şubat 2018 tarihinde BİMER’e suç ihbarı yapıldığı ortaya çıktı. Suç ihbarında Youtube’tan yapmış olduğu yayınlarda uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği, gençleri uyuşturucu kullanımına, şiddete özendirme nitelikli yayınlar yaptığı öne sürüldü. Şüpheli İpekçioğlu’nun kullandığı ‘Ezhel06’ isimli Instagram hesabında şüphelinin hint keneviri bitkileri ile çekilmiş fotoğrafının olduğu, bu fotoğrafın 5 bin 182 kişi tarafından beğenildiği belirlendi. Yine İpekçioğlu tarafından şarkı sözü olarak yazıldığı belirtilen ‘Esrarın da etkisiyle ışık daha parlak çekilir nefesler’ sözünü yazdığı belirlendi.

‘Özendirmek istemedim’

Şüpheli İpekçioğlu, 23 Mayıs 2018 tarihinde gözaltına alındı. İfadesinde paylaşımların kendisi tarafından yapıldığını beyan eden İpekçioğlu’nun savcılık ifadesinde, “Instagram ve Youtube isimli sosyal medya ortamında ‘Ais Ezhel’ mahlası ile paylaştığım videoda amacım uyuşturucu madde kullanmayı özendirmek değildi. Ben müzisyenim, güfte yazdığım da oluyor. Bu nedenle bu şekilde bir video paylaştım. Suçlamayı kabul etmiyorum” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

SANATÇILARDAN TEPKİ

Ezhel’in tutuklanmasına müzisyen arkadaşları ve ünlüler tepki gösterdi:
Harun Tekin: Şarkılar, filmler, romanlar vb kurgu eserlerdir. Şüphesiz hayatla ilgili, ama asla otobiyografik olmak zorunda olmayan sanat eserleridir. Bunlar da tıpkı demokrasinin gerekleri gibi elbette tartışmaya açıktır; ama Ezhel değerli bir genç ozandır ve serbest kalmalıdır.
Hayko Cepkin: Şarkı da mı söylemeyaaah.. Ben istediğim sözü yazar, sen anladığın kadarını dinlersin
Ben istediğim gibi yaşar, sen yaşayamadığın kadarını izlersin.
Tehlikeli Belki: Hap koydum ex koydum içine de roş koydum şarkısıyla göbek atılan memlekette Ezhel’in günahı ne?
Didem Soydan: Önce silahlarla dolu, olmayan değerler ile dolu dizilere, o leş evlilik programlarına müdahale edin. Küçücük çocuklara tecavüz eden kurumları kapayın.
Merve Özbey: “Müziğin sesini duymayanlar dans edenleri deli sanırlar. Nietzsche”
Ceza: Şiddet dolu, ahlak yoksunu yayınlar ve insanlar özgürken bu hiç olmadı..
Ayben: Müzik özgürlüktür!
Anıl Piyancı: Sonuna kadar yanındayız bu ülkenin tartışmasız en yetenekli sanatçılarındandır Ezhel !
Bu haksızlığını yanlışlığın biran önce düzeltilmesini istiyoruz.
DJ Artz: Zihnimiz özgür
Ados: Geçmiş olsun Sercanım, yanındayız.
Moğollar: Biz sahnemize konuk olduğunda ne istersen söyle demiştik. Gençlerden korkmayın, bırakın ne isterlerse söylesinler! Sadece onları anlamaya çalışın.
Haluk Levent: Yıllarca uyuşturucu kullanımı ile ilgili söylemlerde bulundum. Bu illete karşı 100 konserlik “Uyuşmayalım” projesini bitirmek için hâlâ uğraşıyorum. Ama Ezhel’in tutuklanmasını sindiremedim. Uyuşturucu kullanımını teşvik edenlere para cezası vs verilebilir. Ama tutuklamak?
Geniş hayran kitlesi var
Sahne adıyla Ezhel (Ais Ezhel) olarak bilinen Ömer Sercan İpekçioğlu 1 Temmuz 1990 yılında Ankara’da doğdu. İlk albümünü 2017 yılının mayıs ayında çıkartan Ais Ezhel, yaptığı müziğin türünü “Anatolian Urban Core/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap” olarak tanımlıyor. Ankara’da yaşadığı mahalle kültürünü şarkılarında yansıtan Ezhel, kısa süre içerisinde milyonlar tarafından dinlenmeye başlandı. İpekçioğlu’nun “Şehrimin tadı” adlı şarkısının videosu internette 31 milyon kişi tarafından izlendi. İlk albümü Müptezhel’le büyük bir çıkış yakalayan Ezhel, Ağustos ayında Macaristan’da Sziget Festivalinde sahne alacaktı.

Haberin Devamı