Dünyanın geleceğini Türkiye belirleyecek!

Dünyanın en ünlü şamanlarından Şaman Durek Verrett bu ay İstanbul'da Bilgi Paylaşım Merkezi'nde bireysel seanslar ve Şamanlık öğretmeye geldi. Durek'le buluştum, şamanlığın gizli dünyasının kapılarını araladım.

Nasıl Şaman oldunuz?

Büyükannem Afrika Asıllı Haitili bir şifacıydı. New Orleans'ta şifa için herkes ona giderdi. Büyükannem şifacılık mirasını bana hediye etti. Çocukluğumdan itibaren ruhu beni ziyaret etti. Beş yaşından beri benim hayatımın bu olduğunu ve hiç kolay olmayacağını anladım. Atalarım çocukluğumdan itibaren beni eğitmeye başladı.

Nasıl eğitildiniz?

Bana testler yapıyorlardı. Bir yerde mahsur kalıp işaretlerden kendime çıkış yolu buluyordum. Ağaçlarla iletişim kurmayı öğrendim mesela. Kaybolduğum bir ormanda ağaçlarla konuşarak yolumu buldum. Bu benim için kırılma noktası oldu. Ağaçların birbiriyle iletişimini gördüm.

Dünyanın geleceğini Türkiye belirleyecek


Şaman kimdir tam olarak ve ne yapar?

Şaman doğanın elçisidir, ataların sesidir. Atalarımızın hatalarından öğrenmemizi sağlar. Biz ruhları temsil etmek için ve doğaya yaptığımızın yanlış olduğunu göstermek için buradayız. Şaman kelimesi Sibirya'dan geliyor. Şaman demek 'bilen' demek. Şaman hayatının tamamen ruhsal dünya tarafından kuşatılmasına izin veren demek. Şaman hep bir acı taşır ve acıyı şifalandırır ruhlarla.

Haberin Devamı

Peki Şaman olmayanlar? Onlarda bu güç var mı?

Kesinlikle. Herkeste bu yetenek var. Ama onu o kadar sıkıştırıyor ve eziyorlar ki! Bunun nedeni de dünyanın dayattığı sisteme uyum sağlama gereksinimi.

Ruhsal ameliyat yapıyorsunuz. Bu nasıl oluyor?

Kök şaman var, toprak, su şamanı var. Ateşle çalışan, ilaçla çalışan şamanlar var. Ben ruh şamanıyım. Ruhları çağırıp, vücuda ne yapmaları gerektiğini söylerim. Onlardan hastanın bedeninden korkuyu silmelerini isterim. Insanlar korkunun ne olduğunu anlayamıyor. Korku bir enerjidir aslında.

Korkmazsak ne olur?

Gökyüzü sınırımız olur. Kimse önümüze çıkamaz.

Türkiye'de insanlara dair gözleminiz nedir?

Türkiyede insanlar ezilmeye izin veriyor. Ezilmişliğe izin verirsen özgürleşemezsin. Kafandaki ses yeterince iyi değilsin derse sorgulayacaksın. Niye yeterince iyi olmayayım? Ben Tanrı'nın yüksek iradesine hizmet etmiyor muyum? Türk kültüründe Türkler Osmanlı'dan beri hep korkuyu kullandılar. İnsanları istedikleri gibi yönlendirmek için. Eğer bunu yapmazsam bana korkunç şeyler olacak gibi. Kafanda negatif bir ses duyduğunda bunun Tanrı'dan gelmediğini anlayacaksın. Yaratıcı, ilham verici, oyunbaz bir ses mi? Evet işte o Tanrı. Ya başaramazsam? sesi Tanrı'nın sesi değil. O korkunun sesi. Türkler uyanmalı. Senin için iyi olmayan şeylere uyanmalısın.

Haberin Devamı

Dünyanın geleceğini Türkiye belirleyecek

Erkeklere ne oluyor Türkiye'de?

Neden bu kadar şiddet var? Kadınların kendine nasıl davrandığı önemli, eğer ben erkekler kadar iyi değilim diyip durursan öyle olur. Kızkardeşlik çok önemli. Kadınlar birbirine yardım etmeli. Daha yaşlı olanlar daha genç olanlara yardım etmeli. Kadınlar birbirlerine güç vermeli. Birbirlerine bakıp 'ne kötü giyinmiş' dememeli. Kadınlar birbirlerine saygı duymuyorsa erkekler nasıl duysun? Rüya hep içerden gelir. Bu tecrübe senin rüyandan gelir. İçeri gir, rüyanı değiştir, ve değiş. Türkiye'de kadınlar artık adım atmalı ve kim olduklarını değiştirmeliler. Aşk için 'çok açım, aşk istiyorum' düşüncesinden vazgeçmeliler.

Haberin Devamı

Ama erkeklerin geneli kadınlara iyi davranmıyor!

Sen kendi kurban psikolojini kendin yaratıyorsun. Bu hafta kendine çiçek aldın mı? Kendine aşk kartı aldın mı? Kendi kendine ne kadar harika olduğunu söylüyor musun?

Demek ki birisi seni sevmezse gücünü kaybedeceksin.

Kendi kendine aşık olmak o kadar kolay mı? Gerçek bir insana ihtiyacın var

Kimse bu dünyada seni mutlu etmek sorumluluğuna sahip değil. Kimseye bu sorumluluğu verme.

Nasıl geribildirimler alıyorsun danışanlarından?

Bugün bir kız geldi bana, hayatının nasıl değiştiğini anlattı. Çok fazla güç kazandığını anlattı. Hayatında ilk kez bir yön duygusuna kavuştuğunu söyledi. Başka bir adam işlerinin açıldığını söyledi. Hayatının bereketinin arttığını, daha çok saygı gördüğünü. Bir kadın yürümekte zorluk çekiyordu. Seansın sonunda yürümeye başladı koltuk değnekleri olmadan. Iktidarsız bir adamın cinsel yaşamı düzeldi.

Türkiye'ye çok sık geliyorsunuz. Neden?

Haberin Devamı

16 yıl önce Türkiye'ye geldim çünkü Tanrı'dan bir çağrı geldi. İsrail'deydim. Rüyalarımda kadınların çığlıklarını duyuyordum. Yolda araba çarpıyordu, adamın beni çekti, düştüm ve bir baktım 'Türkiye'ye git' diye bir tabela gördüm. O akşam Allah'a sordum Türkiye'ye mi gitmeliyim diye ve o zaman çığlıkları yine duydum. Ertesi gün Türkiye'ye gitme kararı aldım ama nasıl gideceğimi bilmiyordum fakat bir telefon geldi ve Türkiye'de bir kareograf aradıklarını söylediler, ben de kareograftım. O gün anladım çağrının gerçek olduğunu.

Kadınlar mı Türkiye'de değişimin katalizörü?

Nereye gidersem gideyim konu kadınlar çünkü bizi yeni dünyaya kadınlar götürüyor. Kadınların çok daha fazla duygusal zekası var. Kadınlara güçlerinin farkında olmak için elimden geleni yapıyorum. Çünkü kadınlar gücü ele getirmedikçe evrilemeyeceğiz. Erkeklerin niye kadınlarla derdi var? Çünkü aşağılık kompleksleri var. Kadınlar bizim geçtiğimiz ilk kanal. Dişi bir kanaldan geçiyoruz. Yaşam için kadının sevgisine ihtiyacımız var, kadını seveceksin ki hayatı doğuracak.

Türkiye dünya için belirleyici bir coğrafya diyorsunuz, neden?

Çünkü eski dünya ile yeni dünya arasında ve bugün dünyanın en büyük derdi İslam. Nostradamus altın çağdan önceki son savaştan bahsediyor. Türkiye bu kadim yer ve şamanlardan gelmiş bu yoğunluk, bu enerji var. Türkiye dünyanın en ruhsal yeri, tüm dinler tek bir yerde. Buradaki çekirdek enerjiyi açığa çıkarmak lazım. Gözlerinizden perdeyi kaldırmalısınız! Ya gücüne sahip olacaksın, ya da birisi gelip senin gücünü elde edecek. Sizin gücünüz dünyayı etkileyecek! Eski dünyaya mı gideceğiz, yeni dünyaya mı ? Türkiye belirleyecek bunu.

DİĞER YENİ YAZILAR