!f'in en iyileri

17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 15 Şubat’ta başlıyor. Toplamda 111 filmin gösterileceği bu seneki festivalin yoğun programında yolunuzu kaybetmemeniz için 10 filmlik bir rehber hazırladık.

Phantom Thread
Son performansı olduğunu söyleyen Daniel Day Lewis 1950’lı yılların moda tasarımcısı Reynolds Woodcock’u canlandırıyor. Diğer Anderson filmleri gibi tuhaf ve hipnotize edici bir aşk hikayesi izlemeye başlıyoruz. Bol Hitchcock referanslı film görkemli dünyası ve oyunculuklarıyla Oscar’ın favorilerinden.
Brad’ın Durumu: Karmaşık
Hepimizin en hassas noktası olan yetersizlik duygusuna dokunan bir karakomedi. Oğlunu iyi bir müzik okuluna sokmaya çalışan bir babayı oynayan ve eziklik duygularımızı yansıtmada üstüne tanımadığım Ben Stiller için yazılmış bir rol adeta.
Lady Bird
Eleştirmenler büyüme hikayelerine dair son yıllarda yapılmış en iyi film olduğunu söylüyor. Greta Gerwig’in anayurdu olan Sacramento’da geçen film arızalı aile portresi ile küçük kasaba sıkıntısı hisseden herkesin özdeşleşebileceği bir portre çiziyor. Oscar’ın iddialılarından.
Nisan’ın Kızları
Meksikalı yönetmen Michel Franco’dan ana-kız ilişkisine dair acıtıcı ve samimi bir karakomedi. Şaşırtıcı dönüşümleriyle manipulatif annelerin kızlarının da er ya da geç manipülatifliğe itildiğini gösteriyor.
Jane
Doğal hayat aktivisti Jane Goodall’ın gerçek hayatının arşiv görüntülerinden oluşan Brett Morgen’ın filmi tüm hayvan ve doğaseverleri sinemaya koşturacak kadar duygusal bir tecrübe.
En Güzel Ada
New York cangılında hayata tutunmaya çalışan İspanyol göçmen Luciana tekinsiz bir daveti sırf biraz para kazanmak için kabul edince kendini Polanskivari bir psikolojik gerilimin içinde bulur.
The Florida Project
Çocukluğun masumiyetine adanmış büyülü ve hüzünlü bir film. Eleştirmenlere göre yılın en iyilerinden. Disneylandvari bir lunaparkın yanındaki motelde yaşayan bir grup çocuğun gözünden dünyayı
yeniden keşfediyoruz.
Karanlık Nehir
Atmosferik bir anlatımı olan, sinematografinin ön planda olduğu doğaya dönüş filmlerini sevenler kaçırmasın. Babasının ölümüyle aile çiftliğinin başına geçen Alice dolapta unutulmuş iskeletlerle de yüzleşir...
Ava
İran sinemasında kadınlık hallerinin daha doğrudan konuşulmaya başlanması yeni bir özgürlük rüzgarının habercisi. Bekaret kontrolü üstünden kadın bedeninin denetlenmesi temasının ön planda olmasıyla İran’ın Mustang’ı çağrışımı yapan büyüme hikayesi.
Halepli Berber
Ayşe Toprak’ın yönettiği Halepli Berber gittiği pek çok festivalden ödülle döndü. İstanbul’da yaşayan iki Suriyeli mültecinin, Mahmut ve Hüseyin’in tüm yıkım ve acıya rağmen, hayat neşelerini korumalarının hikayesi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR