Gazete Vatan Logo

Ey telefon zili sen nelere kadirsin!

‘Dahi çocuk’ Elon Musk’ın cep telefonu arama zilini ünlü online oyun ‘God of War’ın içindeki bir mesaj olarak seçmesi, oyunun satışlarını yüzde 35 artırdı. Oyuna 90 TL zam yapıldı

Ey telefon zili sen nelere kadirsin!

Dahi çocuk’ olarak anılan, Tesla otomotiv ve uzay aracı ile roket üreticisi SpaceX’in sahibi ABD’li Elon Musk, geçtiğimiz Aralık’ta Twitter’dan yanlışlıkla cep telefonu numarasını paylaşmıştı. Facebook’un sanal gerçeklik şirketi Oculus’un teknoloji biriminin başındaki John Carmack’a atmak istediği “Konuşmak için bir saniyen var mı? Telefon numaram...” mesajını 16.7 milyon takipçisi görmüştü. Musk tweet’i silse de artık olan olmuştu. Olayın ardından numarayı arayanlar zil sesi olarak gelmiş geçmiş en iyi online oyunlar arasında yer alan ‘God of War’ın (Tanrıların Savaşı) adlı oyunun içinde yer alan bir müziği dinlemişti.

Doğru yolu buldun!

Oyunun içinde yer alan gizli telefon numaralarından biri çevrildiğinde oyunun yaratıcısı David Jaffe’e ait bir ses kaydına ulaşılıyor. Kayıtta, “Tanrılar sayesinde yapabildin. Bir şekilde yolunu buraya, bana doğru bulabildin. Sana tebriklerimi ve saygımı iletiyorum” mesajı dinleniyor. Musk’ın telefonunu arayanlar da işte bu mesaj ile karşılaştı. İlginç olay sonrası 20 Nisan’da oyunun 4’üncüsü raflardaki yerini aldı. Musk’ın yanlışlıkla veya bilerek yaptığı reklam sayesinde ‘God of War 4’ kendi serisi içinde en hızlı satış yapan oyun oldu. Birleşik Krallık rakamlarına göre listenin lideri olmayı başardı. Serinin son oyunu ve rekorların eski sahibi God of War 3’ün ilk hafta satış rakamını yüzde 35 gibi bir ortalama ile geçti. Listenin ikinci sırasında ‘Far Cry 5’, 3’üncü sırasında da ‘Yakuza 6:The Song of Life’ yer aldı.

Haberin Devamı

90 lira zamlandı

Türk oyunseverler arasında da takip edilen, Sony Interactive Entertainment’ın global dağıtımcılığındaki God of War 4 satışa çıktıktan hemen sonra D&R’da en çok satan Playstation 4 platformu oyunu olurken Teknosa’da 2’nci sırada yer aldı. Bu durumun tabii satış fiyatıyla direkt ilgisi var.

209 TL etiketle satışa sunulan oyun, kısa süre sonra ani zam kararıyla 299.86 TL fiyatla satılmaya başladı. Bu zam kararında dolarda yaşanan kur artışının da etkili olduğu tahmin ediliyor. Ancak birçok yerde 299.86 TL’ye satılan oyunun yüzde 6 farkla Teknosa satış fiyatı 319 TL.

Haberin Devamı

44 GB yer alıyor

Yeni kurgusu, oynanış mekanikleri ve grafikleri ile eleştirmenlerden tam not alan ‘God of War 4’, tüm zamanların en iyi konsol oyunları arasında gösteriliyor. Türkçe altyazı ve menü seçeneği de bulunan oyunun konusu şöyle: Olimpos Tanrıları’na duyduğu öfkeyi ardında bırakan Kratos, artık İskandinav tanrıları ve yaratıklarının diyarında yaşıyor. Oyunun diğer bir özelliği de kaplayacağı alan: 44 GB. Benzer oyunların kapladığı alanlar genelde 60-70 hatta 100 GB oluyor.