Gazete Vatan Logo

Evliya Çelebi ‘ölümsüzlük suyu’nu 3 boyutlu arayacak

Krombera’nın kurucuları Alper Afşin Özdemir ve Hakan Baş’ın yeni şirketi Anibera, Türkiye’nin ilk üç boyutlu animasyon filmini çekiyor. Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu adlı film 3 milyon $’a mal olacak.

Alper Afşin Özdemir ve Hakan Baş tarafından 3 yıl önce kurulan Krombera Dijital Ajansı, kuruluşundan 10 ay gibi kısa bir süre sonra Facebook tarafından önerilen ajanslar listesine (Facebook PMD) girdi ve ardından Wired UK dergisinin 2013 Ekim sayısında Avrupa’nın en çok dikkat çeken 100 girişimi listesinde tek ajans olarak yer aldı. Son dönemde Krombera’ya animasyon, PR&etkinlik ve yapım şirketleri eklendi. Animasyon şirketi Anibera, ilk sinema filmi için kolları sıvadı. 3 milyon dolara mal olan, Türk Hava Yolları, Turkcell ve LC Waikiki’nin sponsor olduğu “Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu” adlı film, Türkiye’nin ilk 3 boyutlu animasyon filmi olacak.

3 yıllık çalışmanın sonucu

Filmin Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklendiğini anlatan Alper Afşin Özdemir, “Anibera, animasyon alanında sinema ve TV serileri hayata geçirip, reklamverenlerin tüm animasyon ihtiyacını karşılamak üzere kuruldu. Anibera’nın göz bebeği ise Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu olacak. Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu, 3 yıldır üzerine maddi manevi çok ciddi yatırım yaptığımız bir film oldu. Türkiye’nin ilk 3D animasyon sinema filmi olarak Ekim 2014’te vizyonda olacak. Filmin içerisinde sürpiz ve dünyaca ünlü herkesin tanıdığı karakterler de olacak. Biz Evliya Çelebi ile Türk animasyon sektörüne ciddi bir yol açtığımıza inanıyoruz. Sadece Türkiye’de değil, Dünya’da da çok ses getireceğine ve başarılı olacağına inancımız tam. Hedefimiz en geç 10 yıl içerisinde animasyon dalında Oscar ödülünü Türkiye’ye getirmek. Bu sebeple animasyon tarafında sinemaya yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Türkiye’nin yerel kahramanlara ihtiyacı olduğunu düşündükleri için bu projeye önem verdiklerini anlatan Özdemir, Evliya Çelebi’yi bir seri olarak devam ettirmeyi planladıklarını kaydetti. Hakan Baş ise yeni şirketlerinden özellikle Anibera’nın önünün çok açık olduğunu vurguladı. Baş, “Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu, dünya standartlarındaki ilk Türk animasyon filmi olacak. Bu filmden sonra da yeni projelerimiz gelecek” dedi.

GÜNÜMÜZ İSTANBUL’UNDA UYANACAK

17’NCİ yüzyıldan günümüze uzanan Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu, her yaştan izleyiciye hitap etmeyi hedefliyor. Filmde Evliya Çelebi ölümsüzlük suyunu arıyor ve buluyor. Ancak Firavuniçe ölümsüzlük suyunu ondan almaya çalışıyor ve Evliya Çelebi‘yi zehirli okla vuruluyor. Nil Nehri’nin derinliklerine gömülen Evliya Çelebi, gözünü açtığında ise kendini günümüz İstanbul’unda buluyor, asıl macera da o zaman başlıyor. Evliya Çelebi’yi Haluk Bilginer seslendirecek.

Ünlülerin iletişimine talip

Alper Özdemir, yeni şirketlerinden BeraBera’nın medya, kurumsal iletişim, kurumsal sosyal sorumluluk ve lider iletişimi gibi hizmetlerin dışında celebrity yani ünlülüerin iletişimi gibi konularda hizmet sunduğunu anlattı. Özdemir, bir diğer yeni şirketleri Probera’nın ise sinema filmleri, televizyon dizileri ile belgesel yapımları tarafında odaklanan bir prodüksiyon şirketi olduğunu belirtti.

Devlerin danışmanı

ALPER Afşin Özdemir, Krombera’de dev şirketlere hizmet verdiklerini anlattı. Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Markalara sosyal medya pazarlamasından danışmanlığa, mobil uygulamalara kadar birçok alanda hizmet veriyoruz. 3 kişi yola çıktık, bugün 50 kişiyiz. Akbank, Burger King, Avea, Simit Sarayı gibi Türkiye’nin en önemli reklamverenlerinin danışmanlığını yapıyoruz. Pazarın önemli oyuncularından biri olduk.”

Haberin Devamı