Gazete Vatan Logo

Eve dönüş heyecanı

İdil’de sokağa çıkma yasağının kısmen kalkmasının ardından evlerini terk edenler dönmeye başladı. Kimlik kontrolü ve aramalar nedeniyle ilçe girişinde uzun kuyruklar oluştu

Eve dönüş heyecanı

Şırnak’ın İdil ilçesi ile Dirsekli Köyü’nde hendek kazan, barikat kuran PKK’lıların etkisiz hale getirilmeleri için düzenlenen operasyonlar kapsamında 16 Şubat’ta başlatılan sokağa çıkma yasağı dün sabah 04.30 itibariyle kısmen kaldırıldı. Operasyonlar başlamadan önce ilçedeki evlerini terk edenler, yasağın kalkması ile birlikte sabah saatlerinden itibaren ilçeye geri dönmeye başladı. Evlerine dönen İdilliler ilçenin Cizre, Midyat ve İpekyolu girişlerinde uzun kuyruklar oluştururken, burada güvenlik güçlerinin kimlik kontrolü yapması ve araçları araması dikkat çekti.

Yasak 21.30-04.30 arası

Şırnak Valiliği’nden dün yasağının kısmen kaldırılması ile ilgili şu açıklama yapılmıştı: “31.03.2016 Perşembe gününden itibaren; her gün sabah saat 04.30’dan akşam saat 21.30’a kadar olan saatler arasında sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, akşam saat 21.30’dan sabah saat 04.30’a kadar olan saatler arasında sokağa çıkma yasağı devam etmektedir.”

Enkazla karşılaştılar

İlçeye dönenler evlerinin enkazlarıyla karşılaştı. İlçe merkezinde, şiddetli çatışmaların yaşandığı özellikle Turgut Özal ve Yeni Mahalle’de yüzlerce ev ve iş yeri kullanılmaz hale gelirken, Alanya ve Adile Naşit Caddesi üzerinde tüm işyerlerinin yandığı, bazı okulların da hasarlı olduğu görüldü. Ayrıca İdil belediye binası ile HDP ilçe binası da kullanılamaza hale geldi.

Haberin Devamı

Yüksekova temizleniyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda güvenlik güçleri, 45 çukuru kapatıp 82 barikatı kaldırdı. İlçede 93 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonlarda, 93 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerinin titizlikle yürüttüğü operasyonda, teröristlerce “canlı kalkan” olarak kullanılmak istenen çok sayıda vatandaş kurtarıldı. Nusaybin’de ise üçü sağ yakalanmak üzere toplam 147 terörist etkisiz hale getirildi, 101 barikat kaldırıldı, 11 çukur kapatıldı ve 272 el yapımı patlayıcı imha edildi.