Gazete Vatan Logo

EUS sınavı ne zaman 2020? | EUS kontenjan

EUS 2020 sınavı ne zaman? Sorusu adaylar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı başvuru ve sınav tarihlerinin açıklanmasından sonra adaylar, arama motorlarına yöneldi. Peki, EUS sınavı ne zaman? İşte EUS sınav tarihleri…

EUS sınavı ne zaman 2020? | EUS kontenjan

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020 sınav takvimi geçtiğimiz günlerde belli oldu. YKS, KPSS, EKPSS, ALES, TUS, YDS, DGS, DUS, YDUS, YÖKDİL kadar EUS sınav tarihi de yoğun bir şekilde araştırılıyor.

EUS SINAVI NE ZAMAN?

EUS başvuruları 13 Ağustos 2020’de başlayacak, 20 Ağustos’ta sona erecek.

Geç başvurular ise 27 Ağustos 2020’de başlayacak, 27 Ağustos’ta sona erecek.

EUS sınavı ise 26 Eylül 2020’de başlayacak.

EUS sonuçları ise 22 Ekim 2020’de belli olacak.

EUS BAŞVURU KOŞULLARI

1. Eczacı olmak ya da bu alanda eğitime devam ediyor olmak.

2. Türk Soylu Yabancılar için Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak.

3. Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.

4. Burstan doğan mecburi hizmeti bulunması halinde bu mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitirecek durumda olmak.

Haberin Devamı

Adayların, atanmak için yukarıda sayılan şartlara ek olarak ilgili kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü başka koşullar varsa bu koşulları da sağlamaları gerekmektedir. Durumları bu koşullara uymadığı hâlde sınava başvuran adaylar, sınavda başarılı olsalar dahi herhangi bir hak iddia edemezler.

EUS KONTENJANLARI

EUS 2020 kontenjanları henüz belli değil. 2019 yılında 20 kişilik kontenjan belirlenmişti.