Gazete Vatan Logo

Ethem Sancak, Star’ın tek patronu oluyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakın işadamlarından biri olarak tanınan Ethem Sancak, Star Gazetesi’nin tek patronu oluyor

Ethem Sancak, Uzanlar’dan TMSF’ye geçen sonra da satılan Star Gazetesi’ne Futbol Federasyonu Başkanı seçilen Hasan Doğan ve Ali Özmen Safa ile birlikte üçte bir oranında ortak olmuştu. Doğan ve Safa ile birlikte gayri resmi ortak İhsan Aslan’ın hisselerini Ethem Sancak’a devrettiği ve Sancak’ın gazetenin tek patronu olduğu öğrenildi. Ethem Sancak’a yakın bir kaynak da söz konusu hisse satışını doğrularken “Henüz hisse devirleri gerçekleşmedi” diye konuştu.

20 yıl önce küçük bir ecza deposuyla iş hayatına atılan Ethem Sancak, 1 milyon lira sermaye ve 11 kişiyle kurduğu ilaç dağıtım şirketinden bir dev çıkardı. İlaç dağıtım sektörünün yüzde 40’ını kontrol eden ve 1.5 milyar dolar ciro yapan şirketinin yüzde 50 hissesini Londra merkezli Alliace Unichem’e satan Sancak, Koç-Ata Besi Çiftliği’ne ortak oldu.

Daha sonra bu projedeki hisselerini de devretti.

Sağlık sektöründeki yatırımları ile de dikkat çeken Ethem Sancak, TÜSİAD’da Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyor.



Haberin Devamı