Gazete Vatan Logo

Esra Akkaya'nın yuvasını 'mahzun' Aliye yıktı

Kara Melek'teki kötü kadın tiplemesi ile yıldızı parlayan ardından Aliye'deki rolü ile aldatılan kadınların sesi olan Sanem Çelik, şimdi kendi gerçeği ile yüzleşiyor

Sanem Çelik'in yıldızı Kara Melek adlı dizideki acımasız kötü kadın tiplemesiyle parlamıştı. Dizinin yayınlandığı dönemde kötü kadın imajının üzerine yapışmasından korkan Sanem Çelik bu korkusunu Aliye dizisiyle yendi. Bu kez eşi tarafından ihanete uğrayıp çocuklarına hasret bırakılan bir kadını canlandırarak ekrana geliyor, milyonlar Aliye'nin dramına gözyaşı dökerken Sanem Çelik'i de bağırlarına basıyordu.

Aliye yayınlandığı her hafta rey-ting rekorları kırarken Sanem Çelik medyadan uzak duruyor özel yaşamıyla gündeme gelmekten ısrarla kaçınıyordu. Ancak dizi çekimleri sırasında Çelik gönlünü dizinin erkek oyuncusu Nejat Işler'e kaptırdı.

Gözlerden uzak durmayı tercih eden ünlü çift kısa bir süre sonra ayrıldı. Ancak sevgilisinden ayrılan Sanem Çelik'in yalnız olduğu sanılırken aslında o çoktan dizinin yönetmeni Kudret Sabancı'yla birlikte olmaya başlamıştı. Kudret Sabancı Mahallenin Muhtarları dizisindeki Fadime tiplemesiyle ünlenen oyuncu Esra Akkaya ile evliydi ve çift çocuk sahibi olmak için tedavi görüyordu. Kısacası görünürde evliliklerinde her şey bebek sahibi olmak isteyecek kadar düzgün ve yolunda ilerliyordu. Ancak dizi setinde bu yakınlığın farkına varılması gecikmedi. Hatta yapımcı Erol Avcı Çelik ve Sabancı'ya olayın doğru olup olmadığını sordu ve "Hayır" yanıtını aldı. Bu arada yasak aşk dedikodusunu arkadaşlarından gelen telefonlarla öğrenen Esra Akkaya eşi ile konuştu. Ve eşinin "Ben o kadından hoşlanmıyorum bile" açıklaması yapması üzerine olayın bir dedikodu olduğuna inandı, hatta yakın çevresine, "Kudret erkek ama Sanem ne yapacak. Onun için çok üzülüyorum" diye konuşmuştu.

Nice'e varmamıştı bile
Ancak dedikodunun gün geçtikçe artması evlilikleri üzerinde kara bulutlar dolaşmasına neden oldu. Sabancı sonunda eşini biraz ayrı kalarak ilişkilerini düzeltebileceklerine ikna etti. Cuma sabahı eşi tarafından Nice'e uğurlanan Akkaya ihanet haberinin ardından dün istanbul'a döndü. Genç oyuncu bugün avukatıyla biraraya gelerek boşanma davası açacağını açıkladı. Sanem Çelik evine kapandı. Kimseyle görüşmüyor. Yapımcı Erol Avcı'nın ise bugün Amerika'dan dönecek.

"Çok fena kandırıldık, hepimiz aldatıldık"
Berna Laçin Esra'nın olayda başından bu yana çok anlayışlı davrandığını anlatıyor. Önceki günden bu yana yaşananları "Olayı öğrenince ağlayarak beni aradı. Biz de televizyondan öğrendik. Biz gelme, bir sakinleş orada biraz dedik. Daha önce de bunun bir dedikodusu vardı ama biz buna kesinlikle inanmamıştık. Esra hele; asla böyle bir şey olamaz, iftira atıyorsunuz benim kocama dedi. Önce iki insan çay içmeye gitmişlerdir de böyle olmuştur diye düşündük. Hemen aradık, fotoğraflar falan bayağı bayağıydı... Zaten ondan sonra kendi de itiraf etti Esra'ya. Sadece çok fena kandırıldık. Ben kandırıldım, bu işin içinde ben de aldatıldım. Zamanı geldiğinde bildiklerimi gerektikçe anlatacağım. Esra mahkeme açtığında da gidip şahitlik yaparım" diye anlatıyor.

Tamer Karadağlı ise "Rolü üzerine yapıştığı için Türk oyuncular şanssız" diyor. Bu özdeşleşmenin özel yaşama da zarar verdiğini anlatıyor. "Türkiye'deki dizi sektörüne baktığımız zaman bu tip şeyleri görüyorsunuz. Amerika'da da oyuncuların bu tip yaşadıklarını görüyoruz. Ama orada sinema endüstrisi çok yoğun. Tek rolle özdeşleşip kalınmıyor. Türkiye'de böyle bir durum söz konusu. Türkiye'de belirli karakterlerle özdeşleşiyorsunuz. Oysaki oyuncuların kendi özel hayatları var. Çünkü sonuçta bu sadece bir rol. Buna göre değerlendirilmesini tercih ederim" diyerek değerlendirmenin doğru yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Birçok diziye yapımcı olarak imzasını atan osman Yağmurdereli ise olaya farklı bir gözle bakıyor; "Aliye bıçak sırtında bir dizi. Oyuncular özel hayatlarına dikkat etmeliler. Mesela Kadir İnanır, bir diziye başladığı zaman kimlerle yemeğe çıktığına bile dikkat eder, restoranlarda görünmemeye çalışır. Starlık farkı burada ortaya çıkıyor. Starların her şeye dikkat etmesi gerekiyor."

Haberin Devamı