Gazete Vatan Logo

Esnek ekran akıllı telefon Samsung''dan geliyor!

Samsung firmasının aldığı bu patent ile esnek ekranlı cihazlar yakın gibi görünüyor.

Katlanabilir esnek ekranlar oldukça ilgi çekmeye başladı. Bu ekranlar çok etkileyici görünüyor ancak parlaklık ve dayanıklılık konusunda başarısız görünüyorlar. Bunlara rağmen Samsung firması bu teknoloji ile ilgili yoğun çalışmalar yapıyor.

Samsung''un şimdi ABD''de yeni bir paten başvurusu yaptı ve yeni patente göre, iki ekranı birleştirmek için farklı bir aydınlatma yöntemi kullanılacak. Şirket, katlanabilir ekranları daha kullanışlı hale getirmek için değişik yöntemlere başvuruyor. Daha büyük ekranlar üretmek isteyen Samsung, esnekliği korumak için de iki ekranı birleştirmeye karar vermiş görünüyor. Ekranların birleştiği noktada ise katlanabilen ancak aydınlatmaya engel olmayan pikseller kullanılmış.

Birleşme noktasındaki pikseller, Normal piksellerden daha küçük ama daha fazla aydınlatma sunuyor. Samsung''un OLED teknoloji sayesinde bu sorun daha kolay çözülecektir.

Yeni gelen bilgilere göre bu patent ilk olarak 2006 yılında Güney Kore''de alınmış. Samsung''un bu patenti ABD''de de almaya çalışması şirketin bu konuda üretim düşündüğü söylentilerine enden oldu. Bu duruma bakıldığında 2013 yılında karşımıza katlanabilir ekranlı tablet ya da akıllı telefonlar çıkacak diyebiliriz.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Esnek ekran akıllı telefon Samsung''dan geliyor!

Haberin Devamı