Gazete Vatan Logo

Esnafa dayak kamerada...

Güngören’de polisten dayak yediğini öne süren esnaf ve 2 arkadaşı, güvenlik kamerası kayıtlarıyla şikayetçi oldu.

Güngören Merkez Mahallesi’ndeki olay geçtiğimiz pazar gecesi meydana geldi. Oto tamircisi Fehmi Ege’nin iddiasına göre; mahallede bir kavgaya müdahale eden polis ekibi, şüphelilerden birine kötü muamelede bulundu. Ege ve 2 arkadaşı da iş yerinin önündeki duruma müdahale etmek istedi. Bunun üzerine polis ekiplerinin Fehmi Ege ile iş yerinde bulunan Ömür Sarıoğlu ve Cihan Tosuncuk’u darp ettiği öne sürüldü. 3 arkadaş iddialarını olay sırasında iş yerinde yaşananları gösteren güvenlik kamerası görüntüleriyle savundu.
‘Tek suçum izlemek’
Fehmi Ege, arkadaşlarıyla tamirhanede oturduklarını belirterek, şunları söyledi: “Dışarıda sesler duydum ve içeriden dışarıda ki kavgayı merak ettiğim için bakmaya başladım. Kavga buraya doğru geldi ve bir arkadaş buraya kapı önüne yığılmıştı. O arkadaşın yüzünü gözünü yıkadım.
O sırada polisler geldi. Ben hemen kapıyı kapattım. Polis camı patlattı. Beni dükkan içerisinde yatırıp dövmeye başladılar. Olayla hiçbir alakamız yok, hiçbir suçumuz yok. Tek suçumuz dükkanda oturup olayı izlemek.”
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: Tahkikat başlatıldı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.Açıklamada, “İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Devriye Ekipler Amirliği Yunus Timlerinde görevli polislere yönelik iddialarla ilgili olarak, 19.01.2015 günü Güngören Kaymakamlığı oluru ile gerekli idari tahkikat başlatılmıştır” denildi.

Haberin Devamı