Gazete Vatan Logo

Eski vekil tutuklandı

Bayram'ın ifadesinde, polisle adamları arasında yaşanan arbededen sonra olay yerine gittiğini ve adamlarına "Çok hatalısınız" dediği öğrenildi

Uyuşturucu kaçakçılığından gözaltında bulunduğu sırada akrabalarının yaptığı baskınla polisin elinden kaçırılan Hamit Bayram'ın babası eski Van Milletvekili Mustafa Bayram ile 7 zanlı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı, 4 saat süren ifadelerin ardından Mustafa Bayram'ı sanıkları yönlendirdiği ve suça azmettirdiği; diğer sanıkları ise polise karşı etkili eylem, güvenlik görevlilerine engel olmak, fiili mukavemette bulunmak suçlamasıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. 7 saat süren duruşmanın ardından mahkeme Mustafa Bayram'ı eylemin kamu düzenine ve otoritesine yönelik olması, toplumda infial uyandırması gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Mustafa Bayram mahkemede verdiği ifadesinde, polisle adamları arasında yaşanan arbededen 5 dakika sonra olay yerine gittiğini belirterek adamlarına, "Hata yaptınız, burası devlet kurumudur" dediği öğrenildi.

Aksu: Müfettiş gönderdik
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlunun Van Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün basılarak kaçırılması olayı ile ilgili olarak müfettiş görevlendirdiklerini açıkladı. Aksu, "Gereken yapılacak, Müfettişlerin hazırlayıp sunacağı raporu bekliyorum" dedi.

Olay nasıl olmuştu?
Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekiplerinin uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili bir duyum üzerine düzenlediği operasyonda gözaltında alınan eski Van Milletvekile Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram, gözaltındayken adamları tarafından Emniyet Müdürlüğü'nden kaçırılmıştı. Olay sonrasında polis, baba Bayram'ı ve kaçırılma işine karışan 7 kişiyi tutukladı.

Haberin Devamı