Gazete Vatan Logo

Eski çantaları Güneydoğu için geri alacak

Eski çantaları Güneydoğu için geri alacak

Kırtasiye Dünyası’nın sahibi Cengiz Akçay, eski okul çantalarını getirene yenisini % 20 indirimli vereceklerini belirterek, “Eski çantaları yenileyerek Doğu ve Güneydoğu’da ihtiyacı olan çocuklara göndereceğiz” diye konuştu.

KIRTASİYE Dünyası, Fatma Akçay’ın 15 metrekarelik bir kırtasiye dükkanından çıkan bir marka... Fatma Akçay’ın oğulları Cengiz ve Cem Akçay’ın 15 bin metrekareye ulaşan bir zincire dönüştürdüğü Kırtasiye Dünyası, Akçay Grup bünyesinde faaliyet gösteriyor. 500’den fazla markanın 80 binden fazla ürünün satıldığı markanın yeni açılacak olan Ümraniye ile birlikte mağaza sayısı 6’ya çıkacak. 2016 yılında bu sayının 12 olması planlanırken bu yıl 85 milyon TL olan cironun da 100 milyon TL’ye ulaşması hedefleniyor. kirtasiyedunyasi.com adresinden de tüketiciye ulaşan marka, bu alanı daha fazla yatırım yaparak geliştirme planları da yapıyor. Bunun ardından franchise yöntemiyle Anadolu’ya yayılma planı devreye girecek. Öncelikli iller ise Ankara, İzmir, Bursa, Çanakkale olacak.

Haberin Devamı

Geri dönüşüme katkısı olacak

Koç’tan Turkcell’e Türkiye’nin en büyük şirketlerinin de tedarikçisi olan marka, indirim kampanyasını sosyal sorumluluk projesine dönüştürdü. 1 Eylül-1 Ekim arasında “Eski çantanı getir, yenisini yüzde 20 indirimle götür” kampanyası başlattıklarını belirten Cengiz Akçay, topladıkları çantaları temizleyip yenileyerek Doğu ve Güneydoğu’da ihtiyacı olan çocuklara göndereceklerini söyledi. Akçay, “Öğrenciler ve veliler alışverişleri sayesinde desteğe ihtiyacı olan öğrencilere katkıda bulunuyor. Ürünlerin tadilat ve tamiratını biz yapıyoruz. Kullanılabilir durumda olanları yenilenmiş şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Projemizle kullanılabilir durumda olan ürünlerin çöpe atılmasının önüne geçerek geri dönüşüme de katkı sağlıyoruz” dedi.

Okul ertelendi esnaf zora girdi
OKULLARIN açılmasının 14 Eylül’den 28 Eylül’e ertelenmesini değerlendiren Cengiz Akçay, “Herkes ürünleri ayın 14’ünde okullar açılacak diye aldı. Ona göre çekler yazıldı. Ama ertelenince satış yapılamadığı için çekleri ödeyemez hale geldi esnaf” dedi. Aynı zamanda Kırtasiye Derneği’nin sözcüsü olduğunu da anlatan Akçay, sektörle ilgili ise şu bilgileri verdi: “Maalesef resmi rakamı bilmiyoruz ama Türkiye’de 4 milyar dolarlık bir pazar olduğu söyleniyor. 20 bin kırtasiyeci var ve kişi başı yıllık tüketim 200 dolar civarında. Dernek olarak net rakamları ortaya koymayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı