Gazete Vatan Logo

Eski başkanın malları icralık!

Yaklaşık 3 milyon dolarlık borcu yüzünden icralık olan Fenerbahçe eski Başkanı Kaya'nın benzin istasyonu ve iş merkezi 10 trilyon 900 milyar liraya satışa çıktı

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski Başkanı Tahsin Kaya, Nejmourine Ouvaisaev isimli yabancı bir şahsa olan 3 milyon dolarlık (yaklaşık 5 trilyon lira) borcunu ödemediği için icralık oldu. Kaya'nın Anadolu yakasında bulunan benzin istasyonu ile iş merkezi 7 Şubat'ta Kadıköy 4. İcra Müdürlüğü'nde satışa çıkarılacak. Müşteri çıkmaması durumunda satış 17 Şubat'ta tekrarlanacak. Kadıköy Sahrayı Cedit Ankara Asfaltı üzerinde bulunan Shell Bayii Akaryakıt istasyonu içerisinde 7 pompa ve her pompada 7'şer adet pompa tabancası bulunuyor. 2 bin 268 metrekare arsası bulunan akaryakıt istasyonuna toplam 6 trilyon 650 milyar lira değer biçildi. Ayrıca petrol istasyonunun hemen yanıbaşında bulunan bin 654 metrekarelik arsa üzerine bir bodrum, bir zemin, 4 normal ve bir de teras kattan oluşan Kayalar İş Merkezi'nin değeri ise 4 trilyon 250 milyar lira olarak belirlendi.
Fenerbahçe'nin en başarılı olduğu dönemlerden birisinde başkanlık yapan Tahsin Kaya ve ailesinin ticari öyküsü yarım asır öncesine dayanıyor. Firmanın temelini, 1952 yılında baba İsmail Kaya tarafından Geyve ilçesinde kurulan "Kereste Atölyesi" oluşturuyor.

Babasından devraldı
İsmail Kaya 1960 yılında aktif iş hayatından çekildi ve işleri çocuklarına devretti. 1965 yılına kadar kereste ticaretini sürdüren kardeşler, aynı yıl firmalarını "Kaya İnşaat ve Ticaret Koli. Şirketi"ne dönüştürerek inşaat sektörüne adım atmış oldu. 1970 yılına kadar inşaat sektöründe, teknik özellikleri olan yapıların yapımını üstlenen şirket, teknolojinin bütün gereklerini de uygulayarak, inşaatları zamanında, iyi ve kaliteli biçimde bitirmesiyle tanındı. 1978 yılında firma, "Kayalar İnş. Tic ve Sanayi A.Ş." adıyla yeni bir organizasyona dönüştü.

Haberin Devamı