Gazete Vatan Logo

Eski Başkan'dan şaşırtan itiraf

Amerikan Merkez Bankası Eski Başkanı Ben Bernanke, mortgage piyasasının çok sıkı olduğunu, kendi konut kredisini yeniden finanse etmede zorluk çektiğini söyledi.

Şikago'da Ulusal Yatırım Merkezi tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Bernanke, konut kredisini yeniden finanse etmede zorluk çektiğini itiraf etti.

Perşembe günü Şikago'da Moody's'den Mark Zandi'ye konuşan Bernanke'nin, ''Sadece aramızda ama konut kredimi ödemeye çalıştım ama başarısız oldum'' sözü salonda gülüşmelere neden oldu.

Fakat Eski FED Başkanı, ciddiyetle ''Uydurmuyorum'' yanıtını verdi.

Ben Bernanke, konut piyasasında regülasyonun istenilen şekilde yapılmadığına dikkat çeken Bernanke, ''Mortgage kredisi darlığı, borç verme hala aşırı boyutlarda'' diye konuştu.

Bernanke ile eşi Anna, 2004 yılı Mayıs ayında Capitol Hill'i satın alırken, bankadan iki kredi çekmişlerdi.

Değişken oranlı yüzde 4,125 faiz oranından başlayan 671.200 dolarlık kredinin faiz oranı 5 yıl sonra yüzde 10,125 seviyesine yükseldi. Bernanke'nin konut finansmanı için aldığı diğer kredi ise 83.900 dolarlık sabit faizli krediydi.

2009 yılı Ekim ayında yeniden finansman yoluna giden Bernanke, 30 yıllık sabit faizli 685,385 dolar düzeyinde kredi kullandı.

26 Eylül 2011'de ise 30 yıllık sabit faizli 672.000 dolarlık kredi aldı.

Haberin Devamı