Gazete Vatan Logo

Eski bakan Vuralhan öldürüldü

İkinci Özal hükümetinde Milli Savunma Bakanı olan Ercan Vuralhan, aralarında alacak verecek meselesi bulunan Yüksel Karabağ tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Vuralhan’ın 3 dolandırıcılık davası vardı

Eski bakan Vuralhan öldürüldü

Eski Milli Savunma Bakanlarından Mehmet Ercan Vuralhan dün aralarında alacak verecek meselesi bulunan Yüksel Karababa ile buluşmaya gittiği Fatih Sirkeci’de bıçaklı saldırıya uğradı. Eski Bakan’ı bıçaklayan Yüksel Karababa, olay yerine yakın olan Güven Timleri ekiplerince yakalandı. Boynundan aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan eski bakan hemen Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Vuralhan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Fatih Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan saldırgan Yüksel Karababa’nın ise ilk ifadesinde dolandırıcılık mağduru olduğu, eski bakanın kendisini dolandırdığı için olayı gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi. Saldırgan daha sonra Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

İki milyonluk vurgun

Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan hakkındaki dolandırıcılık iddiası 2006 yılına dayanıyor. Gana’dan altın ve nakit para getirdiğini söyleyerek para ve altınları gümrükten geçirebilmek için piyasayı 2 milyon TL dolandırdığı iddia edilen Ercan Vuralhan hakkında Ankara’da 3 ayrı dolandırıcılık davası açılmıştı. “Dolandırıcılık ve çek kanuna muhalefet” suçlarından hakkında yakalanma emri bulunan eski bakan, 2007 yılında Kadıköy’de gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilmişti. 35 bin TL borcuna karşılık sahte çek verdiği iddiasıyla savcılıkta ifade veren Vuralhan, parayı ödemesi için verilen sürede parayı getirmemesi üzerine nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Kartal Cezaevi’nde kalan Vuralhan, 1 yıl sonra cezaevinden çıkmıştı. Vuralhan, cezaevinden çıktıktan sonra da hakkında açılan davalardan aranıyordu. Polis zoruyla getirme kararı bulunan Ercan Vuralhan, son olarak 2011 yılında Şişli’de bir banka şubesinde yakalanarak yeniden gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

63 bin TL’lik dava

Eski Bakan Ercan Vuralhan’ı bıçaklayarak öldüren Yüksel Karababa ve 3 arkadaşı, eski Bakan Vuralhan ve arkadaşı Seyit Ahmet Şahin Baş’a 63 bin TL para kaptırdığı iddiasıyla 2015 yılında dava açılmıştı. 5 yıla kadar hapis istemiyle açılyan davanın iddianamesinde Yüksel Karababa, arkadaşları Mehmet Bedri Müldür, Timur Vatansever ve Engin Koç’tan borç alarak parayı eski Bakan Vuralhan ve Ahmet Şahinbaş’a verdi. İddialara göre Vuralhan ve Şahinbaş ellerinde yurt dışı fonlarını kullanmalarına ilişkin bir kart olduğunu, bu kartı aktif hale getirip 7 milyon euroluk parayı kullanabilmek için 600 euro gerektiğini söyledi. Parayıalan Vuralhan bir daha ödemedi.

Haberin Devamı

Vuralhan kimdir?

Mehmet Ercan Vuralhan 1943 yılında Malatya’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Vuralhan, 1987 genel seçimlerinde Anavatan Partisi saflarında Ankara’dan milletvekili seçildi. İkinci Özal Hükümeti’nin Milli Savunma Bakanı oldu. Sürekli düşmesiyle gündeme gelen ve 38 şehidin can verdiği Casa uçakları ihalesini açan bakan olarak da biliniyor.