Gazete Vatan Logo

Eşinin gözü önünde öldürüldü!

Gayrimenkul işi yapan Ali Ekber Akgün ve bir başka araçta bulunan eşi, kırmızı ışıkta durunca silahlar konuştu. Saldırıda Akgün yaşamını yitirirken, Hollandalı eşi şok geçirdi.

Eşinin gözü önünde öldürüldü!

Uzun yıllar Hollanda’da yaşadıktan sonra geçtiğimiz yıl İstanbul’a gelerek Sarıyer’de gayrimenkul firması açan Ali Ekber Akgün, Sarıyer’de güpegündüz otomobilinin içinde öldürüldü. Saldırı iddialara göre şöyle gelişti; Sen Gayrimenkul Kuyumculuk ve Menajerlik A.Ş.’nin sahibi Ali Ekber Akgün, dün öğlen saatlerinde İstinye yakınlarındaki Panaroma adlı lüks sitedeki evinden Bentley marka araç ile çıktı. Aynı anda Hollandalı eşi Maartje Geertruida da lüks cipiyle evden ayrıldı. Karı-koca araçlarıyla arka arkaya ilerlemeye başladı. İstinye’de cadde üzerindeki trafik ışıklarında iki araç da dururken, 40 yaşındaki Ali Ekber Akgün’ün yanına Ankara plakalı otomobilden inen bir kişi yanaştı. Bir anda saldırgan ateş etmeye başlayınca, Akgün arabasıyla uzaklaşmak istedi. Ancak kaldırıma çarparak durdu. Saldırgan kaçarken, Akgün’ün eşi gözünün önünde gerçekleşen saldırı sırasında şoka girdi. Zanlıların yakalanması için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini aldı. Bu arada saldırganların kullandığı otomobilin çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Çete öldürdü iddiası

Ali Ekber Akgün’ün yıllarca Hollanda’da yaşadığı ve inşaat işleri de dahil bir çok iş kolunda bağlantıları olduğu öğrenildi. Akgün’ün Hollanda’da sabıka kaydının olduğu ve 2012 yılında cezaevinden çıktığı belirlendi. Eşi de Hollandalı olan iş adamının geçtiğimiz yıl gayrımenkul işi ile ilgili büyük arsa alımları yaptığı belirlendi. Polis cinayetle ilgili tüm ayrıntıları incelemeye alırken Akgün’ün sık sık Hollanda’ya gitmesi nedeniyle bu ülkedeki bağlantılarını araştırıyor. Ayrıca Akgün‘ün uluslararası uyuşturucu şebekesi tarafından infaz edildiği ihtimali üzerinde de duruyor. Akgün’ün kullandığı aracın ise Malatyalı Vahap H.’ye ait olduğu belirtildi.

Cinayeti tetikçi mi işledi?

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, iş adamına yapılan saldırının gündüz vakti kameraların görüş açısında gerçekleştirilmesi nedeniyle saldırıyı yapan kişilerin tetikçi olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Elde edilen plaka ve görgü tanıklarının verdiği bilgiler eşliğinde polis çevredeki kamera kayıtlarını topladı. Polis Akgün’ün yaptığı emlak işleriyle ilgili dosyalara ve bilgisayarına da el koydu. Akgün’ün telefon trafiği de kayıtlarının incelenmesi için TİB’e yazı yazıldı. Görgü tanığı Fatih Yüksel “Berberde oturuyorduk. Silah sesi duyduk. Kaza yapmış aracı gördük. İçinde yaralı olduğunu görünce camı kırdık. Sürücünün yaşayıp yaşamadığına baktık. Ambulansı bekledik. Ancak ambulans geç geldi” dedi.

Haberin Devamı