Gazete Vatan Logo

Eşini öldürene müebbet!

“Pişmanım” demesine karşın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı...

Tıp Fakültesi öğrencisi eşini kendisini aldattığnı düşünerek öldüren Hüseyin Güneş Özmen, mahkemede “Pişmanım” demesine karşın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi eşi Ayşe Özmen’i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Hüseyin Güneş Özmen, Yargıtay’ın bozma kararından sonra yeniden görülmeye başlanan davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hüseyin Güneş Özmen ile taraf avukatları katıldı. Son sözü sorulan sanık Hüseyin Özmen, eşiyle kendi rızası ile evlendiğini belirterek, şunları söyledi:

”Eşimin ailesinin hareketleri sebebiyle evliliğimiz olumsuz etkilendi ve eşim evden ayrıldı. Burdur Asliye Hukuk Mahkemesi de çocuğumun velayetini bana verdi. Ancak eşim, İstanbul’da tekrar dava açmış ve bu mahkemede çocuğun anneye verilmesine karar verilmiş. Bu nedenle çocuğumu benden aldılar. Ayrı kaldığımız dönemde eşimin okuldaki bir hocasıyla ilişkisi olduğunu öğrendim. Bu nedenle anlaşmalı olarak boşanmak istedim. Bu konuyla ilgili konuşmak için eşimin yanına gittim. Hem bu durumu sordum, hem de çocuğumu görmek istedim. Eşimin de bana ’özel hayatım seni ilgilendirmez, kiminle yatıp kalktığım da seni ilgilendirmez, seni süründüreceğim, çocuğumu da bir daha göstermeyeceğim’ şeklindeki sözleri üzerine hiddetle olayı gerçekleştirdim.” Mahkeme heyeti, sanığın suçu tasarlayarak işlediğinin sabit olmadığını, kasten öldürme eyleminin ise sabit olduğunu belirterek, sanık Hüseyin Özmen’i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı