Gazete Vatan Logo

Eşine tek kurşun sıktı kızıyla boğuşup öldürdü

Eşine tek kurşun sıktı kızıyla boğuşup öldürdü

Adana’da, yataklarında battaniyeye sarılı cesetleri bulunan Nazan Şimşek ile kızı 15 yaşındaki Ladin Şimşek’in katil zanlısı baba Hakan Şimşek, dün sabah yakalandı. Eşini vurduktan sonra silah sesine uyanan kızını boğuşma sonucu öldürdüğü anlaşıldı.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Kışla Mahallesi’ndeki konutlarında oturan kadın kuaförü Hakan Şimşek, eşi Nazan Şimşek ve kızları lise birinci sınıf öğrencisi Ladin

Şimşek’ten geçen cumartesi gününden bu yana haber alamayan yakınları önceki akşam eve geldi. Zile basıp yanıt alamayan yakınları, itfaiye ekiplerini arayıp merdiven istedi. Polis ve itfaiyeciler, merdivenle 6’ıncı kattaki daireye balkondan girdi. Yatak odasına giden ekipler, yatakta battaniyeye sarılı halde Nazan Şimşek’in, ardından da çocuk odasında ailenin tek çocuğu olan Ladin Şimşek’in battaniyeye sarılı cesetlerini buldu. Polisin incelemesinde, anne ile kızının başlarından tabancayla birer kurşunla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Bulunamayan ve telefona da cevap vermeyen baba Hakan Şimşek şüpheli olarak aranmaya başlandı.

Tuvalette ‘Babam ve oğlum’

İncelemede, Nazan Şimşek’in gecelikli olduğu ve uyurken başına tek el ateş edilerek öldürüldüğü, bu sırada silah sesine uyanan kızı Ladin’in tabancayla odasına gelen babasına direndiği, odadaki eşyaların boğuşma nedeniyle sağa sola savrulduğu anlaşıldı. Tuvaletteki klozetin üzerinde ise Çağan Irmak’ın ’Babam ve Oğlum’ adlı filminin senaryo kitabının olması dikkat çekti. Bu arada katil zanlısı olarak aranan Hakan Şimşek de polisin gece boyu süren aramalarında, baraj çamlığında yakalandı. Cinayeti itiraf eden Şimşek, kadın kuaförü olduğunu ancak ekonomik sorunları nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Hakan Şimşek, cinayetleri de yaşadığı psikolojik bunalım nedeniyle işlediğini ileri sürdü.

Ev satma meselesi yüzünden öldürmüş

Karısı ve kızını öldürmek suçundan tutuklanan Hakan Şimşek’in ifadesinde, borçlarını ödeyebilmek için evi satmak istediği ancak evin tapusu üzerine olan eşinin bunu kabul etmemesi nedeniyle aralarında tartışma çıktığını söylediği öğrenildi.

Yaşlı karı-kocayı bıçakla öldürdüler



Elazığ’da yaşlı çift evlerinde ölü bulundu. Akpınar Mahallesi’nde oturan Hikmet (84) ve Nadire Özpolat (80) çiftinden haber alamayan çocukları dün gittikleri evin kapısını açan olmayınca polise haber verdi. Eve giren polis, Özpolat çiftini, bıçakla öldürülmüş halde buldu. Çiftin tanımadıkları kimseye kapılarını açmadığını belirten yakınları, katil ya da katillerin tanıdık olabileceğini öne sürdü. Yaşlı çiftin ölmeden önce ocağa çay koydukları ve bisküvi hazırladıkları öğrenildi. Polis ekipleri de evin kapısının zorlanmadığını belirledi. Polis, katil ya da katillerin bulunması için çalışma başlattı.