Gazete Vatan Logo

Eşi, danışmanıyla basmış!

Yaşar Nuri Öztürk’ün eşi ile sevgilisi olduğu öne sürülen eski danışmanı mahkemelik oldu

HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk’ün eşi Canan Öztürk ile sevgilisi olduğu öne sürülen eski danışmanı Şahane Müftüoğlu mahkemelik oldu. Canan Öztürk, dava dilekçesinde Şahane Müftüoğlu’nu kendi evinin banyosunda iç çamaşırsız yakaladığını iddia etti.

HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk’ün sevgilisi olduğu ileri sürülen eski danışmanı Şahane Sultan Müftüoğlu ile annesi ve babasının, kendilerini toplum önünde küçük düşürdüğü iddiasıyla Öztürk’ün eşi Canan Öztürk aleyhine manevi tazminat davası açtığı ortaya çıktı. Ayrı ayrı mahkemelere açılan toplam 6 davada 10’ar bin TL manevi tazminat istendi. Dava dilekçelerinde, Canan Öztürk’ün geçtiğimiz ağustos ayında bir gazeteye yaptığı açıklamalarla ve mesaj yoluyla gönderdiği kırıcı, incitici, kişilik haklarına saldırı niteliğindeki sözleri dava gerekçesi olarak gösterildi.

BAŞARILI BİR KADIN

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan dava dilekçesinde, Müftüoğlu’nun halen bir büyükelçiliğin ticaret ekonomi müsteşarlığında müdür olarak çalıştığı, yurt dışında eğitim almış saygın bir kadın olduğu kaydedildi. Müftüoğlu’nun 2007’de Yaşar Nuri Öztürk’ün parlamento danışmanlığına başka bir üst düzey görevi bırakarak geldiği anlatılan dilekçede, bu süreçten sonra Canan Öztürk’ün incitici ithamlara başladığı ileri sürüldü. Ayrıca Canan Öztürk’ün 20 Ağustos 2008’de bir gazetede yayımlanan röportajındaki sözleriyle Müftüoğlu’nun şeref ve haysiyetine yönelik saldırıda bulunduğu kaydedildi.



CANAN ÖZTÜRK’ÜN YANITI

İstanbul’da yaşayan Canan Öztürk’ün avukatı ise mahkemeye gönderdiği yanıt dilekçesinde Müftüoğlu ile Öztürk arasında 2006’dan beri ’yasak bir gönül ve seks ilişkisi’ olduğunu iddia etti. Dilekçede şu sözler yer aldı: “24 Kasım 2006’da müvekkilem İstanbul’dan Ankara’daki evlerine gittiğinde kapı eşi tarafından uzun süre sonra açılabilmiş ve kötü bir manzara ile karşılaşmıştır. Şahane Müftüoğlu kaçarak kendisini banyoya kilitlemiş, zorla çıkarıldığında ıslak saçlarla, iç çamaşırsız ve çıplak ayaklarla müvekkilemin karşısına çıkmıştır. Ayrıca müvekkilem yatak odasına gittiğinde, karışmış bir yatak ve yatağın başucunda Müftüoğlu’nun dekolte bir pozla çektirdiği çerçevelenmiş bir resimle karşılaşmıştır. Müvekkilem Müftüoğlu’nu kovmuş, eşinin pişmanlık bildiren ifadeleri, çocuklarının doğum günü olması ve 25 Kasım’da yapılacak MYK toplantısı nedeolayın üzerine gitmemek durumunda kalmıştır.”

ÖZTÜRK REDDETMİŞTİ

Şahane Müftüoğlu ile arasında aşk ilişkisi iddialarını kabul etmeyen Yaşar Nuri Öztürk, “Aşk niye yasak olsun, eğer aşk varsa onu yasaklamak kimsenin elinde ve imkanı dahilinde değildir. Ben aşkını saklayacak bir adam değilim. Böyle bir şey oldu mu ben onu söylerim” demişti. Öztürk, “Ben bunun komplo diye nitelendirilecek ciddiyete bile sahip olduğu kanaatinde değilim” diye konuşmuştu.

DİLEKÇEDEKİ ÇOK TUHAF MESAJLAR

Canan Öztürk’ün dava dilekçesinde, Şahane Sultan Müftüoğlu’nun Yaşar Nuri Öztürk’e gönderdiğini iddia ettiği SMS mesajları da yer aldı:

- Canınıza kurban olayım kendimi sizin ağzınızdan çıkan sözcüklerle dinlemek ne büyük onur.

- I can no more say have my heart the recent facts shows that you are my heart. (Artık kalbim sana ait diyemem, yeni gerçek gösteriyor ki sen benim kalbimsin.)

- Çok özledim sizi. Göremediğim için sinirlendim o yüzden sessiz kaldım sonra da öyle bir mesaj yazdım. Hasretinize dayanamıyorum görüşmememize sebep olmalarına tahammül edemiyorum.

- Beraber yemek yapmayı, traş olurken öpüp dudaklarımı köpük yapmayı, koltukta kaytarıp uyukladığını görünce üstüne oturup öperek ’ne olur uyuma’ demeyi, beraber film izlemeyi, tartışınca trip atıp yanıma gelmeni beklemeyi, sürekli terlik giy demeni, beni komik kıskanmalarını, seninle yaptığımız her şeyi çok özledim.

- Seni kıskanınca masa altından tekme, yumruk sallamayı, ’koy onu oriye’ demeni, iki bardak yıkayınca, çok bulaşık yıkamış gibi havaya girmeni, gece uyurken bana sımsıkı sarılmanı, ayrı kaldıktan sonraki her ilk görüşmemizde gözlerime beni sanki hayatında ilk kez görüyormuşsun gibi bakmanı, I love you karadut demeni...

Canan Öztürk, Şahane Sultan Müftüoğlu’nun kendisine ise şu mesajları çektiğini iddia etti:

- S.ktir oradan manyak karı. Başkan da hepimizde bıktık senin paranoyak halinden. Sen kıskançlıktan kafayı yemişsin. Ben zaten artık yurtdışında çalışacağım. Ama başkanla görüşmemi kendini parçalasan da engelleyemezsin. Sen benimle uğraşmayı bırakta gece okulunda liseyi bitirmeye uğraş.

- Kimin aşşağılık mahluk olduğu ortada, başkan da dahil partideki çoğu kişi senin kafayı yemiş bir ruh hastası olduğunu söylüyor, bizde acıyıp alttan alıyoruz seni.

Şahane Sultan Müftüoğlu ise Canan Öztürk’ün, annesi Betül Müftüoğlu’na şu mesajı attığını iddia etti:

- Cuma günü fahişe kızın msj atmış. Diyor ki keşke sen de burada olsaydın bizimki ve n. (bir parti yöneticisi) yetmemiş belli ki: Pis beyniyle grup sex planladıysa babasını ve seni çağırsın. Murdar karılar murdar erkekler bela üzerinize çöksün.

Haberin Devamı