Gazete Vatan Logo

Eşcinsel piskoposun ilginç savunması

Vatikan'da bir delikanlıya ilişki teklifinde bulunmasından sonra açığa alınan piskopos kendini şu sözlerle savundu:

Roma Katolik Kilisesindeki eşcinsellik sorununu irdeleyen bir televizyon programı için gizli kamerayla çekilmiş görüntülerde, Vatikan'daki bürosunda bir delikanlıya eşcinselliğini itiraf ederek ilişki teklifinde bulunmasından sonra açığa alınan piskoposun kimliği de tümüyle deşifre edildi.

Açığa alınan piskoposun, Vatikan'daki Din Adamları Kurulunda daire başkanı olarak çalışan Tommaso Stenico olduğu ortaya çıktı.

Piskopos Stenico, bugün La Repubblica gazetesine verdiği demeçte, bir yanlış anlaşılmaya kurban gittiğini ileri sürerek, 'Ben eşcinsel değilim. Sadece araştırma yapıyordum. Aldatıldım. Görüntülendiğimin farkında değildim' dedi. Delikanlıya eşcinsel ilişki teklif ettiği anları, eşcinsellik sorunuyla mücadele çerçevesinde yaptığı bir psikolojik araştırma için rol icabı söylenmiş sözler olarak yorumlayan Piskopos Stenico, şöyle konuştu: 'Ben, psikolog papaz olarak yaptığım bir araştırmanın kurbanı oldum. O görüntülerde, eşcinselmiş gibi davrandım. Benim yaptığım, hırsızlar arasına sızmak için hırsız rolüne yatmaktan ibaretti. Amacım, gerek Vatikan içinde gerekse Vatikan dışında, eşcinsel ilişkilerle Kilise'nin imajına zarar verenlerle temas sağlayıp, bu sorunla mücadele edebilmekti.'

Vatikan yetkililerinin, gizli kamerayla çekilmiş görüntüleri esas alarak kendine eşcinsel papaz muamelesi yapmalarından da büyük üzüntü duyduğunu belirten Piskopos Stenico, şunları söyledi: 'Prosedür gereği beni açığa almaları belki normal sayılabilir ama, masum olduğumu kanıtlayacağım. Ben kötü bir şey yapmadım. Gerçekten eşcinselmişim gibi bir muameleye maruz kaldım. Ama ben Kiliseyi seven bir papazım.' diye konuştu.

PİSKOPOS EŞCİNSEL İLİŞKİ TEKLİF EDİYORDU

Piskopos Stenico'nun görevden alınmasına neden olan görüntüler, geçen pazartesi günü İtalyan La 7 televizyonundaki Exit programında yayımlanmıştı.

Gizli kamerayla çekilen görüntülerde, piskoposun internet aracılığıyla cinsel ilişki için Aziz Petrus Meydanında randevulaştığı bir delikanlıyı Vatikan'daki bürosuna götürdüğü gözler önüne serilmekteydi. Büroda iki kişi arasında geçen konuşmalarda, gizli kamera çekimini yapan delikanlı tedirgin davranırken, piskopossa muhatabını eşcinsel ilişkinin günah olmadığına ilişkin ikna çabalarıyla dikkati çekmekteydi. Muhatabına sadomazo ilişkiden hoşlandığını belirten piskopos, 'Sadomazo, insanın kendi içinde yaptığı bir seçimdir. Bu, insan kişiliğinin psikolojik temeliyle alakalıdır' diyordu.

Muhatabına 'Sen çok güzel bir çocuksun' diye iltifatlar yağdıran piskopos, delikanlının eşcinselliğin günah olduğunu hatırlatmasına karşılık olaraksa 'Ben bunun bir günah olduğu kanaatinde değilim' cümlesiyle itiraz ediyordu. Cinsel ilişki konusunda tedirgin olan delikanlının, 'Böyle bir durumda senin papazlık yapmanın bir anlama yok' demesiyse piskoposun sinirlenmesine neden olmuştu. Görüntüler, delikanlıyı ilişkiye razı edemeyen piskoposun, 'Sen çok ön yargılısın. Şimdi seni asansöre bindirip geri postalıyorum. Birileri seni durduracak olursa hiçbir şey söyleme. Tamam mı? Kendini buna hazır hissettiğinde, beni telefonla arayabilirsin ya da bana kısa mesaj gönderebilirsin' sözleri eşliğinde Vatikan'daki bürosundan uğurlamasıyla son buluyordu.

La 7 televizyonu, yayımlanan görüntülerde piskoposun yüzünü fluleştirmeyi yeğlemişti. Ancak, mekan ve asansör görüntüleri piskoposun kimliğinin ortaya çıkmasını ve açığa alınmasını da beraberinde getirmişti.




Haberin Devamı