Gazete Vatan Logo

2017 erken emeklilik şartları nelerdir?

Vatandaşların son günlerde oldukça ilgisini çeken erken emeklilik şartlarının ne olduğu merak ediliyor. Erken emeklilikten kimler faydalanabilecek? Erken emeklilik yasası çıktı mı, son durum nedir gibi soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

2017 erken emeklilik şartları nelerdir?

Erken emeklilik doğrultusunda oluşturulmuş olan komisyon tarafından çalışmalar sürdürülmeye devam ediliyor. Sağlık çalışanları için yapılmış olan çalışmanın son safhaya girdiği belirtilirken, öğretmenler, itfaiyeciler ve postacılar gibi birçok farklı meslek çalışanları, uzun zamandır bekledikleri bu imkân ile ilgili olarak oldukça heyecanlılar. Daha önce de haberlerimizde yer verdiğimiz erken emeklilik konusu defalarca kez günde gelen bir konuydu.

ERKEN EMEKLİLİK HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

EN SON YAPILAN SÖZLEŞMEDE GÜNDEM OLMUŞTU

Kamu kurum ve kuruluşlarının çeşitli kollarında meslek sahibi olan bireyler tarafından büyük bir dikkatle beklenen erken emeklilik isteği, en son yapılan toplu sözleşme toplantısına da damga vurmayı başarmıştı. Birçok farklı hizmet kolundan erken emeklilik talebinin gelmesiyle birlikte bir komisyon kurulması kaçınılmaz olmuştu. Böylece bu konu ile ilgili sorunları çözmek amacıyla bir komisyon oluşturulmasına karar verildi. Verilen bu kararın ardından toplantı sonrası hareket geçen yetkililer, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde erken emeklilik komisyonunu oluşturdu.

Haberin Devamı

ÇALIŞMALAR SON SAFHADA

Son gerçekleşmeler ile birlikte yapılan çalışmalarda sona geldiği belirtiliyor. Çalışmaların tamamlanması, hangi hizmet kollarında ve kimlerin ne şekilde hizmet süresi zammı olan yıpranma payından kazanç sağlayacağına yönelik ön metinler oluşturuluyor.

Çalışmalar sonucunda komisyon tarafından hazırlanacak olan rapor ile birlikte bir yasa tasarısının oluşturulması ve bu tasarının Meclis’e sunulması gerekiyor. Ardından yasa tasarısı Meclis’ten geçmeyi başarırsa Resmî Gazete’de yayımlanacağı tarihten ya da yayımlanmış olduğu sayıda belirtildiği tarihten itibaren yürürlüğe girecek. Yapılan çalışmalarda erken emeklilik için ön planda olan hizmet kolları arasında sağlık çalışanlarının başı çektiği söyleniyor.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamaya göre sağlık çalışanları için her 5 yıl başına 1 yıl yıpranma payı verme sözünü dile getirildi. 16 Nisan tarihinden hemen sonra bu konu ile ilgili bir düzenleme getirilerek yıpranma payı konusunda beklenenleri hızlı bir şekilde yerine getirileceği konusunda temenniler verildi.

Haberin Devamı

ERKEN EMEKLİLİK KİMLERİ BEKLİYOR?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıp erken emeklilik bekleyen kişiler arasında sağlıkçıların yanı sıra postacılar, mühendisler, öğretmenler, itfaiyeciler, teknisyenler, kimyacılar, teknikerler de yer alıyor.