Gazete Vatan Logo

Erken emekli avantajlarını kullanın ne zaman emekli olurum sorunuzun cevabını alın!

Erken emeklilik avantajlarını kullanarak ne zaman emekli olurum sorunuzun cevabına ulaşmış olacaksanız. Aynı zamanda bu uygulamayı kullanarak da emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

Erken emekli avantajlarını kullanın ne zaman emekli olurum sorunuzun cevabını alın!

Türkiye’de internet altyapısını aktif olarak kullanan başlıca devlet kurumları arasında kendisine yer bulan Sosyal Güvenlik Kurumu, dijital platform üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı ile sigorta mükelleflerine işlemlerinde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilme imkanı sunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması da sigorta mükelleflerinin, yaşamlarının büyük bir kısmını çalışarak geçirmelerinin en önemli nedenlerinden birisi olan emeklilik hakkını alabilmelerine ne kadar kaldığına ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilmesine yardımcı oluyor. Türkiye’de SSK sigortalısı yaşlılık döneminde sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmeye devam edebilmek, sosyal güvence altında kalabilmek ve emekli maaşı alabilme imkanına sahip olabilmek amacı ile yaşamlarının büyük bir kısmını sigortalı olarak çalışarak geçirmektedir. SSK sigortalısı için bir diğer önemli emeklilik noktası ise kesinlikle erken emeklilik durumudur. Özellikle de günümüzde erken emeklilik ile ilgili olarak yeni formül ve şartlar çerçevesinde erken emekliliğin durumunu da internet üzerinden öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan her sigorta kolu için çeşitli etmenlere dayalı olarak emeklilik şartları belirleniyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından SSK sigortası için belirlenmiş olan SSK emeklilik şartları yerine getirilerek, SSK emeklisi olabilme hakkına sahip olunabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ise SSK sigortası mükelleflerinin emekliliklerinin hangi tarihte dolacağını ve emekliliklerine ne kadar kaldığını ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern çağında emekliliğine ilişkin olarak merak ettiği konular bulunan SSK sigortası mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online SSK ne zaman emekli olurum uygulamasını yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. SSK sigortalısının internete erişim sağlayabildiği her yerden ve günün her saatinde kullanabilmekte olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması, emekliliğin ne zaman olacağına dair en güncel sigorta bilgilerine göre SSK sigortalısına bilgi sağlıyor.

Haberin Devamı

SSK sigortalısının özellikle kariyer ve emeklilik planlamalarına dair en geniş kapsamlı düzenlemelerini ve şekillendirmelerini dahi daha uygun ve daha ideal biçimde gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan emekliliklerine dair tüm merak ettiklerini ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmet sayfası üzerinden ulaşabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmet sayfasından son derece pratik bir şekilde emekliliğin hangi tarihte olacağını ve emekliliğe ne kadar kaldığını en detaylı şekilde öğrenebilme imkanı bulunuyor. SSK sigortalısının uygulama üzerinden en güncel ve en doğru emeklilik durum bilgisine ulaşabilmeleri için SSK bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak en güncel şekilde girmesi gerekiyor. Bu nokta dolayısı ile de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından SSK sorgulama işlemi ile en güncel sigorta bilgilerini öğrenerek, bu bilgileri girmek daha sağlıklı sonuç alınmasını sağlar.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulama sayfasından son derece pratik bir şekilde güncel durum bilgilerine ulaşılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulama sayfasına uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden kolay bir şekilde ulaşabiliyor. SSK sigortalısı ne zaman emekli olurum uygulama ekranında cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, maluliyet durumu, erken yaşlanma durumu, SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün dolduğu tarih bilgilerini eksiksiz olarak girmelidir. Böylelikle emeklik hakkını ne zaman alabileceklerini de öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından SSK sigortalısı için belirlenmiş olan SSK emeklilik şartları olan SSK emeklilik yaşı, SSK prim ödeme gün sayısı ve SSK hizmet süresi kriterlerine göre ne kadar kaldığını ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanı bulunuyor. İnternet üzerinde yer alan bu emeklilik sorgulaması ekranından SSK sigortalısı erken emeklilik durumlarına ilişkin olarak da ayrıntılı bilgiler alabilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle erken emeklilikte ne zaman emekli olabileceğini de öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu bilgiler SSK sigortalısının emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettikleri konularda ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı