Gazete Vatan Logo

Ergenekon savcılarından itiraf gibi tespit

"Samast, Hayal, Tuncel yakalanmış, fakat soruşturmada daha ileri gidilememiştir"

KAFES iddianamesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Ergenekon savcıları Ercan Şafak ve Murat Yönder tarafından hazırlanan Kafes iddianamesinin eklerinde Hrant Dink, Rahip Santaro ile Zirve Yayınevi Cinayetlerinin provakasyon olduğu belirtildi.

Ergenekon savcıları Ercan Şafak ve Murat Yönder tarafından hazırlanan Kafes iddianamesinin eklerinde Hrant Dink, Rahip Santaro ile Zirve Yayınevi Cinayetlerine yer verildi. Hrant Dink cinayetinde birtakım sanıkların yakalandığını ancak daha ileri gidilemediğinin belirtildiği eklerde, Hrant Dink'in avukatı Erdal Doğan'ın cinayetten hemen sonra yaptığı açıklamada Dink'in ölmeden önce Ergenekon sanıklarından Veli Küçük tarafından tehdit edildiğini ifade ettiği belirtildi.

TÜRKİYE'Yİ SARSAN 3 SALDIRIYA SAVCILARIN BAKIŞI

Eklerde bu üç olay ile ilgili yapılan değerlendirmede şöyle denildi;

"Bu üç olay ele alındığında yapılış tarzları ve sonuçları itibariyle özellikle ülkemizde yaşayan azınlık ve gayrimüslim vatandaşların dehşete düşmesini ve ülkemizde güvenle yaşayıp yaşamadıkları soruları gündeme getirmiştir. Ülkemizde güvenlik güçlerinin gayrimüslim ve azınlıklara yönelik yapılan saldırıları önleme konusunda zaafiyet içerisinde olduğu, hükümetin de aynı şekilde bu tür eylemlere duyarsız kaldığı ve bu eylemleri gerçekleştiren odaklarla işbirliği halinde olduğu düşüncesi oluşturulmaya çalışarak, hükümetin iç ve dış kamuoyunda zor durumda bırakılmaya çalışıldığı ve ülkede kaos ortamının hazırlanılmasının amaçlandığı açık bir şekilde görülmektedir."

Haberin Devamı