Gazete Vatan Logo

Ergenekon sanıklarına yurt dışı serbest

Ergenekon sanıklarına yurt dışı serbest

Ergenekon davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay, sanıklar için 2008 yılında konulan yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Ergenekon operasyonlarını başlatıp çok sayıda insanın tutuklanmasına neden olan savcı Zekeriya Öz’ün hakkında çıkarılan yakalama kararı öncesi yurt dışına kaçmasının ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Ergenekon davası dosyasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay, sanıkların yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı. Yargıtay 16. Ceza Dairesinin verdiği kararda CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Gazeteci Adnan Bulut, Emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Teğmen Noyan Çalıkuşu, İşadamı Birol Başaran, Emekli Albay Hüseyin Vural ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski KOM Daire Başkanı Adil Serdar Saçan gibi isimlerin yasağını kaldırdı. Sanıklar ise 2008 yılında özel yetkili mahkemenin koyduğu yasağın 7 yıl sonra kaldırılmasını “Geç verilmiş bir karar” olarak değerlendirdi.

Ben çıkamıyorum

Ergenekon Davası sanıklarından gazeteci Fatma Sibel Yüksek, yurt dışı yasağıyla ilgili tepkisini iki gün önce Twitter’da şöyle dile getirmişti: “Yurt dışına kaçan savcının koydurduğu yasakla yurt dışına çıkamıyorum iyi mi?” Yüksek’in tweet’i birçok kişi tarafından paylaşıldı.

Haberin Devamı

İnceleme Ekim’de yapılacak
Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin 274 sanıklı Ergenekon davasının temyiz incelemesinin ilk duruşmasını 6 Ekim 2015’te yapacağı belirtilmişti. Duruşmaların, sanık ve avukatların savunmalarını yapabilmeleri için Balyoz davasının temyiz sürecinde olduğu gibi günlere yayılması bekleniyor.