Gazete Vatan Logo

Ergenekon’daki ‘Cavit’ faili meçhulde tanık!

Ergenekon davasında delil olan bazı dijital verilerin, yeni açılan faili meçhuller soruşturmasında da ‘cinayet delili’ olduğu ortaya çıktı. Bu verileri yazan Cavit kod adlı Doğan Özkan’ın tanık olarak ifadesi alındı.

1990’lı yıllarda işlenen 18 faili meçhul cinayetle ilgili dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ın 1 numaralı sanık olduğu iddianamede dikkat çeken bir unsur daha ortaya çıktı. Ergenekon davasında delil olan bazı dijital verilerin bu davada da “cinayet delili” olduğu ortaya çıktı. İddianamede bu dijital verilerdeki bazı notları yazanın, o dönemde MİT’çi Tarık Ümit’in yanında çalışan “Cavit” kod adlı Doğan Özkan olduğu belirtildi ve Özkan’ın soruşturma kapsamında “tanık” olarak alınan ifadesine yer verildi. Ergenekon davası kapsamında tutuklanan Hikmet Çiçek’e ait olduğu iddia edilen dijital veriler içerisinde soruşturmayla ilgili olarak geçen bazı ibareler şöyle yer aldı:

- Cavit-1 doc. isimli word belgesinde, “18 Kasım 1997 CAVİT” ibaresi ile başlayan dokümanda: “Behçet Cantürk ve şoförünün öldürülmesi, Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım cinayetleri, Tarık Ümit, MİT ve Galerici Fevzi Aslan ile kardeşinin öldürülmeleri infaz timi Özel Harekatçı polislerden oluşuyor...”

Eken eğitti, Ümit çalıştırdı

Özkan, 5 Ocak 2012’de Ankara Başsavcılığı’na verdiği ifadesinde ise şunları söyledi: “Tarık Ümit devlet için çalıştığını söyledi. Bana da ‘Devlet için çalışabilirsin. Zaten aranıyorsun. Bu sayede rahatça gezersin’ dedi. Burhaniye’de işlenen bir cinayet nedeniyle aranıyordum ve teklifi kabul ettim. Korkut Eken’in Özel Harekat polislerine eğitim verdiği İzmir Menteş Köyü’ne gittim. Burada eğitim aldım. Tarık Ümit’in yanına gönderildim. Ümit ‘Cavit Güllep’ sahte kimliği ile bir silah verdi. PKK’ya yardım eden işadamlarını ya da örgütün kasası olan kişileri tespit edip Ümit’e bildiriyordum. Hikmet Çiçek’in evinde bulunan 19 sayfalık el yazılı dökümanı ben yazdım... Cantürk’ün kaçırılması işini Ümit organize etti... Cantürk’ün öldürüldüğünü Ümit’in ertesi gün Uzi silahla yazıhaneye gelmesiyle anladım.”

Haberin Devamı