Gazete Vatan Logo

Ergenekon'da tahliye bilmecesi!

Sedat Peker, Tuncay Özkan ve Levent Göktaş tahliye oldu ancak diğer sanıklar için tutukluluk devam ediyor

Ergenekon'da tahliye bilmecesi!

13.Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon sanıklarının tahliye taleplerini reddetti.

Tahliye talebi reddedilen sanıklar Yalçın Küçük, Veli Küçük ve Kemal Kerinçsiz...



13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) TBMM tarafından kaldırılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu açıkladı.



Özese, mahkemenin bu konu ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu söyledi.

MAHKEME BAŞKANI: MECLİS MAHKEME KAPATAMAZ

13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Özese, yaptığı açıklamada “Mahkemeyi TBMM kurar, kapatılması HSYK’nın elindedir. Meclis’in mahkemeleri kapatması, Anayasa’ya aykırıdır” dedi.

AVUKAT ÜLGEN: KARAR YOK HÜKMÜNDE

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını değerlendiren avukat Cemal Ülgen, '13. Ağır Ceza Mahkemesi direnişini sürdürüyor. Biz 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmadık. Çünkü böyle bir mahkeme yok. 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararları yok hükmündedir. Mahkeme 'Ben yasaya da direneceğim' demek istiyor. İlker Başbuğ konusunda bir karar veremedik, çünkü karar verilmiştir diyor mahkeme' yorumunda bulundu.

SANIK AVUKATI ERSÖZ: KARAR GEÇERSİZ

Ergenekon davasında sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz ise 'Biz tahliye taleplerimizi nöbetçi mahkemelere yaptık. Cumhurbaşkanı'nın onaylamasıyla Özel Yetkili Mahkemeler kalkmıştır. Bu karar geçersizdir. Bizim için önemli olan 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vereceği karardır' dedi.

AVUKAT SERKAN GÜNEL: TUNCAY ÖZKAN VE LEVENT GÖKTAŞ'A TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Kararın ardından kameraların karşısına geçen Ergenekon sanıklarının avukatları, açıklama yaptı. Avukat Serkan Günel, "Tuncay Özkan ve Levent Göktaş hakkkında tahliye kararı verildi" dedi.



Haberin Devamı