Gazete Vatan Logo

Ergenekon’da bu kez Veli Küçük konuşacak

Ergenekon davasında savunma sırası Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’e geldi

Ergenekon davasında savunma sırası emekli Tuğgeneral Veli Küçük’e geldi. Davanın en önemli sanıklarından biri olan Küçük, bugün savunmasını yapacak ve hakkındaki iddialara yanıt verecek.

Ergenekon davasının bugün yapılacak oturumunda, bu kez yönetici kadroda adı geçen emekli tuğgeneral Veli Küçük savunma yapacak. Silahlı terör örgütü kurma, yönetme, TC hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, zorla hükümeti ıskata teşebbüs, kasten öldürmeye azmettirme, korku ve panik yaratacak şekilde patlayıcı madde atmaya azmettirmek, mala zarar vermeye ve ruhsatsız patlayıcı bulundurmaya azmettirme iddialarıyla suçlanan Küçük hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisin yanı sıra diğer suçlamalara ilişkin 435 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Şimdiye kadar yapılan duruşmalarda çarpraz sorgu sırasında birçok sanık söz alıp hakkındaki iddialara yanıt vermişti. Ancak duruşmalar boyunca sessiz kalmayı tercih eden Veli Küçük, çarpraz sorgularda bizzat kendisi suçlandığında bile söz almamıştı. Veli Küçük’ü duruşmada kızı Zeynep Küçük savunacak.

’Cumhuriyet Muhafızları’ birimi

İddianamede, ’Gizli Tanık 17’nin 11 haziran 2008 tarihli ifadesi de yer alıyor. Gizli tanık ifadesinde, Veli Küçük ile ilgili şunları anlatıyor “Ümraniye’den derneğe sürekli genç kişiler gelmeye başladı. Dernek içersinde Veli Küçük’ün Cumhuriyet Muhafızları adında bir birim oluşturduğunu, işe almak istediği 150 kişiyi bu amaçla istediği, güvenlik şirketi görüntüsü bu kişileri eğiteceği, bu kişilerin öncülüğünde diğer sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile Ankara’da Meclis önünde büyük bir kalabalığın toplanacağı, toplanan insanların birden bire ceplerindeki kalpakları, bordo ve siyah bereleri takarak meclise yürüyecekleri, kalabalığın önünde bu oluşumda yer alan Hurşit Tolon ve bir kısım emekli paşaların yer alacağını, Meclis’i koruyan askeri birliğin bu kişileri görünce direnemeyecekleri anlatılıyordu. Hatta bu fikrin hayata geçirilmesi için İstanbul Yeşil Direk’teki tekstilcilere 10 bin adet kalpak, bere sipariş verildiği, ancak maliyetin yüksek olmasından dolayı bundan vazgeçildiği, bunları Küçük’ün Azerbaycan’dan temin edip getireceği konuşuluyordu. Bunları Karadağ’ın ağzından bizzat duydum.”

Cinayetle bile suçlanıyor

İDDİANAMEDE Osman Yıldırım’ın ifadeleri doğrultusunda Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesine bomba atılmasında emirleri Veli Küçük ve Muzaffer Tekin’in verdiği belirtiliyor.

- 15.01.2008 tarihlii Veli Küçük ve Kemal Kerinçsiz’in aralarında yaptıkları telefon görüşmesinden yola çıkılarak Hrant Dink cinayeti ile ilgili bağlantı kurulmaya çalışılıyor:

Veli Küçük: Kemal’cığım merhaba, Veli Paşa. Ben gittim o Şişli Savcısı’na. Hepsi geldiler, şey yaptılar gerekli ifadeyi verdik. Bi netice çıktı mı? Bıktık şu Hrant Dink denen heriften ya hu...

Kemal Kerinçsiz: İyi de paşam Allah’tan bunlar bir tezgah kurmadılar. Bu yakalanan çocuklara iki kelime konuştursalardı tamamdık. Yani aman, aman. Yani her şeyi yapabilir. Bunlar yapamayacağı hiç bir şey yok namussuzların her türlü oyun tezgahı kurar bunlar. Bu da bir tezgah işte bi tezgah değil mi? Üç yerden aynı dilekçeler. Dilekçelerin mahiyeti bile aynı satırı satırına. Bir birlerine geçmişler faksları düşüne biliyor musun? Yani bir yerden yazılmış her tarafa aynı dilekçeler gitmiş.

- 1991’de arka arkaya gerçekleşen emekli paşalara yönelik silahlı saldırıların arkasında Veli Küçük ve ekibi olduğu da iddianemede anlatıldı. Suikaste uğrayan emekli paşaların isimleri verilmedi. Ancak o dönem DHKP-C’nin üslendiği saldırılarda birçok emekli general öldürülmüştü.

- İddianamede Veli Küçük’ün sanatçılardan gazetecilere kadar birçok kesimden ünlü ismi fişlediği iddiaları da yer aldı. Küçük’ün evinde elde edilen örgüt dökümanları içerisinde ’Arenadaki Sanat Gladio Sanatçıları’ isimli dökümanın İstihbarat Örgütlerinin Fuhuş ve Eğlence Sektörü Bağlantıları“ başlığı altında birçok kişinin özel hayatları etnik kimlikleri ve ideolojik düşünceleri ile ilgili fişleme yapıldığı görülüyor.

- Yine Veli Küçük’te de ele geçirilen oluşum isimli dökümanda ise Mesut Yılmaz, Güneş Taner, Alaattin Çakıcı hakkında bilgilerin yer aldığı, bunun yanı sıra özellikle Yiğit hakkında ayrıntılı bilgilerin yanı sıra şahıslar arasındaki ilişkileri bulunduğu, Biyografı isimli dökümanda ise Kemal Gülman isimli bir işadamı hakkında ayrıntılı bilgilerin bulunduğu, ”Örtülü Faaliyetler Bir “ isimli döküman içeriğinde de Orgeneral Çevik Bir hakkında ayrıntılı bilgiler bulunuyor.

Haberin Devamı