Gazete Vatan Logo

Ergenekon-Balyoz hakimleri firarda

Hakim ve savcılar hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan başlatılan soruşturma kapsamında 11 hakim-savcı tutuklandı. Ergenekon hakimlerinden Haşıloğlu’un da olduğu 47 hakim-savcı ise firar etti.

Ergenekon-Balyoz hakimleri firarda

Gaziosmanpaşa Adliyesi ve Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli 133 hakim ve savcının sorguları İstanbul Adalet Sarayı’nda devam ediyor. Hakim ve savcılardan 84 kişi gözaltına alındı. Sorguların ardından Hakan Bilgin, İsmail Işık, Mehmet Ali Şelli, İsmail Sarı, Ümit Özkan, Mehmet Akçakoca, Orhan Irmak, Muharrem Endes, Erdinç Çivi, Yavuz Arıcan ve Mehmet Emin Akdoğan tutuklandı. 18 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. 28 hakim ve savcının savcılık ifadeleri, 29 kişinin ise hakimlikteki işlemleri devam ediyor.

Ergenekon-Balyoz isimleri firarda

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı olan 47 hakim savcının ise firar ettiği ortaya çıktı. Kaçak olan savcı ve hakimlerden bazıları kamuoyu tarafından tanınan isimler. Ergenekon davasının hakimlerinden Sedat Sami Haşıloğlu, Balyoz davasının duruşma savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan, Dink davasına bakan mahkemenin başkanı Hadi Çağdır, Nurullah Çınar, Ayhan Bedirhan, Özgür Beyazıt ve Mehmet Ali Uysal polis tarafından aranan isimler. Geçtiğimiz günlerde Balyoz Bilirkişi’lerinin yargılandığı davada ara celse açarak davayı düşüren İstanbul 18. Ağır Ceza Hakimi İlhan Karagöz’de kaçaklar arasında. Hakim Karagöz’ün psikolojik tedavi gördüğü öğrenilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen “15 Temmuz darbeye teşebbüs” soruşturması kapsamında tutuklama sayısı 13’ü üst düzey general olmak üzere 437’ye ulaştı. Öte yandan darbeye teşebbüs soruşturması kapsamında da gözaltına alınan İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gürcan Sercan, yardımcısı Albay Haydar Yalın, Marmara Boğazlar Bölge Komutanı Yavuz Geçim de tutuklandı. Tutuklananlar arasında askerlerin yanı sıra öğretmen ve polisler de yer aldı.

Haberin Devamı

‘Darbeye teşebbüs’ soruşturmasında da 31 askeri hakim ve savcı hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan Zafer Öğretici, Hamit Can Yüksel, Ayhan Doğan, Arif Bakır, Züleyha Demir, Hasan Koçak, Murat Yıldız, Musa Birlik, Seyfettin Özkan, Murat Çetinbaş, Şafak Kadir Baran, İbrahim Halil Balık, Yunus Mermer ve Osman Aksoy’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki ifade işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı