Gazete Vatan Logo

Erdoğan, Putin ve Poroşenko ile görüştü

Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bugün telefonda görüştü.

Erdoğan, Putin ve Poroşenko ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, her iki görüşmede de Karadenizde Rusya ile Ukrayna arasında son günlerde yaşanan gerilim ele alındı. Her iki tarafı da dinleyen ve gerilime ilişkin endişelerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğanın, sorunları diplomatik yollarla çözümlemenin önemini vurguladığı kaydedildi.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Kerç Boğazında yaşanan gerilimi ele aldığını duyurdu.
Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini duyurdu. Açıklamada, görüşmede Pazar günü Kerç boğazında gerçekleşen gerilim hakkında konuşulduğu bildirildi.
Kremlin'den yapılan açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye konusunda, İdlib muhtırasını uygulama çabalarını yoğunlaştırmayı kabul ettiğini belirtti.