Gazete Vatan Logo

Erdoğan, NATO Zirvesi için Polonya'ya gidiyor

Cumhurbas¸kanı Recep Tayyip Erdogˆan, Polonya'da düzenlenecek NATO Devlet ve Hu¨ku¨met Bas¸kanları Zirvesi'ne katılacak.

Erdoğan, NATO Zirvesi için Polonya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Polonya’nın başkenti Varşova'da 8-9 Temmuz'da yapılacak NATO zirvesi’nde Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Erdoğan temsil edecek.

Zirvede, ittifak liderlerinin, NATO'nun değişen güvenlik ortamına uyarlanmasını teminden Galler Zirvesi'nde aldıkları kararların uygulamasını gözden geçirmeleri, caydırıcılığı ve kolektif savunmayı pekiştirecek ilave tedbirlere onay vermeleri bekleniyor.

Mu¨ttefik liderler ayrıca Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu'na katkıda bulunan NATO dıs¸ı u¨lkelerin liderleri ve ilgili uluslararası kurulus¸ların temsilcileriyle du¨zenlenecek bir oturumda, so¨z konusu misyonun c¸alıs¸malarını go¨zden gec¸irecek, Afgan Ulusal Savunma ve Gu¨venlik Gu¨c¸leri'nin 2018-2020 do¨neminde mali ac¸ıdan desteklenmesine yo¨nelik ilave taahhu¨tte bulunacak. Devlet ve hu¨ku¨met bas¸kanları seviyesindeki NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısında ise Minsk anlas¸malarının uygulanması dahil, Ukrayna'daki durum ele alınacak.

Yabancı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi öngörülen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zirvede, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık eşlik edecek.

Haberin Devamı