Gazete Vatan Logo

Erdoğan'lı iftarda Gülen paniği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan New York’taki son gecelerinde, Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen “Türk Kültür Merkezi”nin Waldorf Astoria Otel’de düzenlediği iftara katıldı.

ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın eşi New York Senatörü Hillary Clinton da iftara katıldı. Hillary Clinton yaptığı konuşmada, Türkiye’ye övgüler yağdırırken Başbakan Erdoğan’a da “Burada bulunmanızdan dolayı memnunum” dedi. Bin kişinin davet edildiği iftara, çeşitli dinlere mensup kişilerin yanı sıra New York protokolünden katılımlar da oldu.

DANIŞMANLAR MI UYARDI?

İftarda, Fethullah Gülen’den geldiği bildirilen mesajın okunması sırasında ilginç bir gelişme yaşandı. Sunucu, iftar sırasında, Fethullah Gülen’in bir mesajını İngilizce okumaya başladı. Ancak, kısa bir süre sonra Merkez’in görevlileri, el kol işaretleriyle sunucuyu uyardı. Bunun üzerine sunucu metni yarım bıraktı ve programa devam etti. Mesajın okunmasının Erdoğan’ın yakın çevresinin uyarısı üzerine kesilmiş olabileceği yorumları yapıldı. Ancak yetkililer Erdoğan salondayken mesajın okunmasının doğru olmayacağını, kararı kendi tasarrufları ile aldıklarını söyledi. Gülen’in mesajının tamamı Erdoğan’ın salondan ayrılmasından sonra okundu. Gülen mesajında diyalog çağrısı yaptı.


Amerikalı başkan Fener marşı çaldırdı

DOSTLUK yemeğinde, New York’un Brooklyn semtinin “Türk dostu’’ olarak bilinen Belediye Başkanı Marty Markowitz de kürsüye çıkarak, esprili bir konuşma yaptı.

Ceketinin yan iç cebinin üzerindeki “Sarar’’ markasını gösteren Markowitz, Fenerbahçeli olduğunu söyledi ve ‘’Bunlar da Türklüğümü kanıtlamak için yeterli değilse işte buyrun’’ dedi ve cebinden nazar boncuğu çıkardı. Elindeki ses kayıt cihazından Fenerbahçe marşını dinleten Markowitz, bu sırada salondakilere de “Türkiye, Türkiye’’ diye tempo tutturdu. Marty Markowitz, konuşmasının sonunda “Ne Mutlu Türküm Diyene’’ dedi.

Haberin Devamı